‘Ejderha Ateşi’ Gazi Koşusu’nu aleve verdi

Türk atçılığının en büyük organizasyonu Gazi Koşusu'nda zafer jokeyliğini Akın Sözen'in yaptığı Dragon Flame'e gitti. 49 bin 500 kişiyle seyirci rekorunun kırıldığı etkinliği Ekrem İmamoğlu ve Aziz Yıldırım gibi birçok ünlü isim tribünde izledi.

Spor 30 Haziran 2024
Gazi Koşusu'nu Dragon Flame kazandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adına 1927’den beri düzenlenen Gazi Koşusu’nun 98’incisi İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda koşuldu. Türk atçılığının en büyük organizasyonu tıklım tıklım dolu tribünler önünde gerçekleşirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Serdal Adalı, Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu gibi önemli simalar da hipodromda yerlerini aldı.

Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının 2400 mesafelik çim pistteki koşusuna bu yıl 22 safkan katıldı. Son düzlükte rakipleriyle farkı açan Akın Sözen’in jokeyliğini yaptığı Dragon Flame isimli tay 98’inci Gazi Koşusu’nu 2.28.36’lık derecesiyle kazandı. Dragon Flame bu zaferle sahibi Emrah Agun’a 13 milyon 500 bin lira kazandırdı. Jokey Akın Sözen de böylelikle kariyerinde ilk kez Gazi Koşusu’nda birinci oldu.

Yarışta ikinciliği 2.28.75’lik derecesiyle Selim Kaya’nın bindiği ve Sanem Kahraman’ın sahibi olduğu “Zizka” adlı safkan elde etti. Üçüncü sırada ise 2.28.93’lük derecesiyle Hayrullah Doğan’ın sahibi olduğu ve Mehmet Salih Çelik’in bindiği “Borrego” adlı safkan geldi.

Koşuda ikinciye 5 milyon 400 bin, üçüncüye 2 milyon 700 bin, dördüncüye 1 milyon 350 bin, beşinciye de 675 bin lira ikramiye ödenecek. Böylece ilk beşe girecek safkanların kazanacağı toplam ikramiye 23 milyon 625 bin lira olacak. Koşuyu kazanan tayın sahibi birincilik ikramiyesine ek olarak kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primiyle birlikte toplam 20 milyon 967 bin lira gelir elde edecek. At sahibi aynı zamanda tayın yetiştiricisi ise bu tutara yetiştiricilik primi de dahil olacak ve ödül 24 milyon 848 bin 250 liraya ulaşacak.

Tribünlerde rekor seyirci

Gazi Koşusu’nun 98’incisinde tribünlerdeki yoğun ilgi dikkat çekti. Resmi kanallar Veliefendi Hipodromu’nda tribünlerde 49.500 kişi olduğunu açıkladı.

Akın Sözen’den Arda Güler sevinci

Gazi Koşusu’nu kazanan jokey Akın Sözen zaferini Arda Güler sevinciyle kutladı.

Jokey Akın Sözen yarışını kazandıktan sonra sonucu ikonikleşen Arda Güler’in gol sevinciyle kutladı. Bu sevinçte sağ el kalbin üstüne getiriliyor, sol el havaya kaldırılıyor ve işaret parmağı gökyüzünü gösteriyor. Arda Güler bu sevincin manasını şöyle açıklamıştı: “Gol sevincimin anlamı tevekküle dayanıyor. Ben her şeyin Allah’tan geldiğine inanıyorum. Kötü gördüğüm bazı sakatlıklar olabilir, ama çok çalıştığım sürece her şeyin inşallah çok iyi olacağına inanıyorum. Her şeyi en doğru şekilde yapmaya çalışıyorum. Gerisini Allah’a bırakıyorum.”

Ünlüler akın etti

Tarihi yarışa ünlü isimler de ilgi gösterdi.

Gazi Koşusu’nun 98’incisine ünlü isimler de ilgi gösterdi. sanat dünyasından Tuvana Türkay, Sera Kutlubey, Ebru Cündübeyoğlu ve Merve Dizdar gibi isimler koşuyu Veliefendi Hipodromu’nda izledi.

Gazi Koşusu zamanı geldi, nefesler tutulduGazi Koşusu zamanı geldi, nefesler tutuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.