Ekrem İmamoğlu’ndan Fenerbahçe’ye sarı-lacivert kravatlı ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Mayıs 2022'de bordo-mavi kravatla ziyareti gerçekleştiren İmamoğlu'nun bu kez sarı-lacivert kravat giymesi dikkat çekti.

Spor 1 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Ekrem İmamoğlu Fenerbahçe'yi ziyaret etti, sarı-lacivert kravat dikkat çekti.

31 Mart yerel seçimleri öncesi adayların çalışmaları sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve halihazırdaki başkan Ekrem İmamoğlu da Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Fenerbahçe’de başta Başkan Ali Koç olmak üzere kalabalık bir heyet İmamoğlu’nu karşılamak için hazır bulundu.

İmamoğlu’nun görüşmeye sarı-lacivert kravatla gelmesi dikkat çekti. Makam arabasından indikten sonra Ali Koç’la selamlaşan İmamoğlu “Ne zamandır bekliyorum bir sarı-lacivert kravat göndermedi” diyerek esprili şekilde Koç’a sitem etti. Bu diyalog ve İmamoğlu’nun sarı-lacivert kravat takması akıllara 2022 ilkbaharında gerçekleşen ziyareti getirdi. O dönemde Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’ı ziyaret eden İmamoğlu görüşmeye bordo-mavi kravatla gitmişti. Geçmişte Trabzonspor’da yöneticilik yapan ve 3 Temmuz sürecinde de Karadeniz ekibi bünyesinde yer alan İmamoğlu’nun bu hareketi özellikle Fenerbahçe tarafından hoş karşılanmamıştı. Bu buluşmadan sonra gerçekleşen Divan Kurulu Toplantısı’nda Ali Koç “Umarım Fenerbahçelilerin, Ekrem İmamoğlu’na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez. Uğur Bey forma verdi, ben olsam vermezdim. Ancak niyeti kötü değildi. Ziyaretçisinin niyeti kötüydü” açıklamasını yapmıştı.

Fenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik olduFenerbahçe ile Galatasaray FETÖ yüzünden mahkemelik oldu

Buzlar eridi, Koç da forma verdi

Gerçekleşen ziyaret ve görüşme sonrası taraflar basına açıklamada bulundular. Ali Koç, Ekrem İmamoğlu’na Fenerbahçe’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel formasını hediye etti. Formanın sırt kısmında ’34 Ekrem İmamoğlu’ yazıyordu. İkili İstanbul şehri hakkında hedeflerden ve olimpiyat amacından söz ettiler.

Görüşme sonrası sosyal medyadan paylaşım yapan İmamoğlu “Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve kulüp yönetimini ziyaret ettik. Bu dönem spor kulüplerimizle güçlü bir iletişim kurduk, şehrimizin sportif olanakları ve organizasyonları için bu iş birliğini daha da güçlendireceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada “İnşallah önümüzdeki beş yıllık sürecin de en güçlü spor faaliyetlerinin, sporda birlik beraberliğin, sporda güzelliğin yaşandığı bir şehir oluruz. Bizim için önemli bir ruh. Bu noktada Fenerbahçe Kulübü’nün sadece birkaç branş değil, her branşta varlığını gösteriyor olması İstanbul’umuz için çok değerli. Olimpiyat adımları için çok değerli. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün faaliyetlerini, özellikle paralellik tarafıyla, olimpik tarafıyla güçlendirerek, amatör branşlarda daha çok tabana yaygın çalışmalarıyla yol yürüyoruz. Bu alanda da dayanışma içinde olmamız, kulüplerimizin birbirini tamamlayıcı adımlar atıyor olması değerli. Fenerbahçe kulübümüzün, geçenlerde galasında bulunduğum çok güzel bir filmini izlemiştim. Türk spor tarihinin çok özel sayfalarını doldurmuş bir kulübümüz. İnşallah yüzyıllar boyu hem şehrimize hem Türk sporuna yüce hizmetlerini devam ettirsin. Başarılar dilerim” dedi.

Ali Koç ise “İnşallah bu seçim hem ülkemiz, hem İstanbul’umuz hem de Kadıköy’ümüz için hayırlı uğurlu olur. Ülkemize yakışır bir seçim olur. Seçim sonuçları da hayırlı uğurlu olur. Biliyorsunuz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; gerek valiliğimizle, gerek belediyelerimizle, spor konularımızda yakın çalışıyoruz, iş birliği yapıyoruz. Biz, spor konusunda her türlü iş birliğine açığız. Tabii sizle bir konuda yarışıyoruz sayın başkan. Biz, olimpiyatlara en çok sporcuyu yollayan kulüp olmakla iftihar ediyoruz. Geçen olimpiyatlarda aşağı yukarı yüzde 22’lik bir kotaya tekabül etti Fenerbahçeli sporcular. Ama engelli sporcuları eklediğimiz zaman, siz en çok sporcuyu yolluyorsunuz. Orada da aramızda böyle bir yarış var. İnşallah İstanbul’un olimpiyat hazırlıkları da hem devletimizin hem belediyemizin liderliğinde muvaffak olacak bir hedef olur. İstanbul’a da çok çok yakışır. Herhalde dünyada da ilk defa olimpiyatlar iki kıtada aynı anda yapılacaktır” diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ali Koç bir araya geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.