Eksik Beşiktaş Konferans Ligi defterini kapatıyor

Konferans Ligi gruplarında oynadığı ilk 5 maçtan 1 puan alarak Avrupa defterini erken kapatan Beşiktaş, son maçında Lugano deplasmanına çıkacak.

Spor 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Konferans Ligi'ndeki son maçına Lugano deplasmanında çıkıyor.

Beşiktaş bu sezona kaosla başladı. Beklentilerin uzağında geçen transfer döneminin ardından takım ligde iki ezeli rakibi Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gerisinde kaldı. Konferans Ligi’nde 80. dakikasına 2-0 önde girdiği maçta Lugano’ya yenilen takımda Şenol Güenş istifa etti, yönetim seçim kararı aldı. Güneş yerine teknik direktörlük görevine devam eden Burak Yılmaz da yine iç sahada Bodo/Glimt mağlubiyeti üstüne görevinden ayrıldı. Kara Kartal’da Rıza Çalımbay dönemi başladı. 3 Aralık’ta Hasan Arat başkanlığa seçildi.

Çalımbay yönetiminde de çıktığı Club Brugge maçında sahadan 5-0 mağlup ayrılan Kara Kartal’ın yüzü gülmedi. Takım ligde son olarak Fenerbahçe’ye evinde 3-1 mağlup oldu. Kaotik ortamda sakatlıkların üst üste gelmesi de Beşiktaş’a yardımcı olmadı. Nitekim Kara Kartal, Konferans Ligi gruplarındaki son maçına İsviçre’de 7 oyuncusundan sakatlıkları nedeniyle yoksun çıkacak. Beşiktaş’ta Mert Günok, Omar Colley, Umut Meraş, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Milot Rashica ve Ante Rebic yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecekler.

Beşiktaş'ta Fenerbahçe faturası 'Fransız beşlisi'ne çıktıBeşiktaş’ta Fenerbahçe faturası ‘Fransız beşlisi’ne çıktı

Bu isimlerin yanı sıra Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası kadro dışı bırakılan futbolcular Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Jean Onana, Eric Bailly ve Vincent Aboubakar da Lugano mücadelesinde forma giyemeyecek. Ayrıca Necip Uysal’ın da durumu belirsiz.

Az önce belirtildiği üzere Beşiktaş’ın gruptaki ilk Lugano maçı dönüm noktalarından olmuş, Şenol Güneş istifa etmiş ve yönetim istifa kararı almıştı. İki takım arasındaki ikinci karşılaşma TSİ 23.00’te Letzigrund Stadı’nda oynanacak. Mücadeleyi Polonya Futbol Federasyonundan hakem Pawel Raczkowski yönetecek. Kartal’ın maça çıkarken 1 beraberlik 4 yenilgiyle 1 puanı var. Ligde 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetinin yanı sıra tek galibiyetini Beşiktaş karşısında alan Lugano ise 3. basamakta bulunuyor.

Maç öncesi basın toplantısında konuşan Rıza Çalımbay, tek amaçlarının kazanmak olduğunu söyledi ve ekledi: “Beş tane kadro dışı oyuncumuz var. Biraz da maalesef, söylemek istemiyoruz ama sakat oyuncularımız var. Altyapıdan gelen arkadaşlarımızdan mutlaka yararlanacağız. Yeni gelen yönetim; özellikle de Samet abi ve Feyyaz arkadaşımız, geldiler ve araştırma yaptılar. Konuşuldu, edildi. Gerekli gördükleri kadro dışı kararını verdiler. Beş arkadaşımızın gitmesiyle birlikte yeni hava yakalandı demek doğru değil. Yeni yönetimimiz böyle bir karar vardı. Böyle düşündülerse, boşa düşünmemişlerdir. Takım yemeği de çok çok iyi geçti.”

Beşiktaş eski Fenerbahçeliye duacı... Bir tek o ayakta kaldıBeşiktaş eski Fenerbahçeliye duacı… Bir tek o ayakta kaldı

‘Kadro dışılar dönmeyecek’

Feyyaz Uçar ise yaptığı açıklamada “Samet Aybaba’nın raporu doğrultusunda yönetim kurulumuz kadro dışı tasarrufunda bulundu. Bu oyuncularla ilgili süreç başlatıldı. Bu isimler tabii ki doğal olarak haklarını arayacaklar ve takımla birlikte olmak isteyecekler. Muhtemelen bu konuyla ilgili de hukuki süreç başladı. Önümüzdeki hafta içinde kalmak isteyen ve idmana çıkmak isteyenlerle ilgili bir tasarrufumuz olabilir. Kadro dışı kalan isimlerin geri dönmesi söz konusu değil ama hukuki olarak tamamen takımdan ayıramıyorsun. Takımla birlikte idmana çıkabiliyorlar. Ayrılmak isteyenlerle de zaten vedalaşacağız.” dedi.

Beşiktaş, Avrupa’da 242. kez sahne alacak. Siyah-beyazlı futbol takımı, Avrupa kupalarında çıktığı 241 müsabakada 90 galibiyet, 48 beraberlik ve 103 yenilgi yaşadı. Söz konusu maçlarda 318 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 365 gol gördü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.