Elijah Bryant kariyer rekorunu kırdı, Efes Galatasaray’a karşı kazandı

Yakup Sekizkök yönetiminde Anadolu Efes'i ağırlayan Galatasaray,karşılaşmadan 95-92 yenik ayrıldı. Böylelikle sarı-kırmızılılar yeni koçu yönetiminde çıktığı üçüncü maçtan da galibiyet çıkaramadı.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Elijah Bryant 14 ribaunt çektiği maçta kariyer rekorunu kırdı.

Basketbol Süper Ligi’nin 20’nci hafta maçında Galatasaray ve Anadolu Efes karşılaştı. Geçen yıl Ergin Ataman’ın yardımcılığını yapan Yakup Sekizkök ve Tomislav Mijatovic’i karşı karşıya getiren karşılaşmaya iki takım da galibiyet hedefiyle çıktı.

Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı ve periyot 28-18 Efes üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci çeyrekte lacivert-beyazlılar Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois’yla daha da etkili olup farkı 18’e kadar çıkarmayı başardı. Akabinde Prepelic’le etkili olan Galatasaray farkı eritmeyi başardı ve devre arasına 48-41’lik Efes üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devreye Galatasaray çok etkili başladı ve farkı eritip rakibine mola aldırdı. Mijatovic’in molasından 11-0’lık seri yakalayarak dönen Efes arayı tekrar açmayı başardı. Elijah Bryant’tan çok etkili bir performans almayı başaran lacivert-beyazlılar maçın son 10 dakikasına 74-66 önde girdi. Son çeyrekte Galatasaray taraftarının da desteğiyle geri dönmeyi başardı. Kaptanı Göksenin Köksal’dan gelen üçlükle maçın içine dahil olan sarı-kırmızılılar son topa üç sayı geride girdi. Son hücumda Corey Walden’ın top kaybının kıyısından dönmesiyle düzenden çıkan Galatasaray, Buğrahan Tuncer’le istediği şut imkanını bulamadı ve parkedeki derbiden 95-92 yenik ayrıldı.

Türkiye Kupası öncesi oynanan son lig maçını kazanan Efes bu sezon ligdeki 17’nci galibiyetini aldı ve lider Fenerbahçe’nin ardından averajla ikinciliğini sürdürdü. Galatasaray ise Yakup Sekizkök yönetiminde çıktığı ikinci maçından da yenik ayrılarak onuncu sıraya, play-off potasının dışına düştü.

Anadolu Efes’te Elijah Bryant 19 sayı, 14 ribaunt, üç asist ile oynadığı maçta kariyer ribaunt rekorunu kırdı. Galatasaray’da ise Klemen Prepelic’in 29 sayı, iki ribaunt, beş asist ve Buğrahan Tuncer’in 18 sayı, altı ribaunt, beş asistlik performansları yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlardan şu sonuçlar alındı.

Samsunspor – Fenerbahçe, 75-96

Tofaş – Aliağa, 84-71

Warriors'ın yükselişi Curry'yle sürdüWarriors’ın yükselişi Curry’yle sürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.