Eljif Bundesliga’ya gidiyor, Fenerbahçe kazanıyor

Napoli'de forma giyen Makedon futbolcu Eljif Elmas Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'e transfer oldu. Fenerbahçe de transferden pay aldı.

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Eljif Elmas Napoli'den ayrılıyor.

Napoli’nin Temmuz 2019’da 16.2 milyon euro karşılığında Fenerbahçe’den kadrosuna kattığı Makedon Eljif Elmas Bundesliga yolcusu. İtalyan devi 24 yaşındaki orta sahayı RB Leipzig’e göndermeye hazırlanıyor. Napoli bu satıştan 25 milyon euro kazanacak. Söz konusu paranın 1.5 milyon euro’su Türk kulüp Fenerbahçe’nin cebine girecek. Eljif Makedonya’daki kulübü Rabotnicki’den Fenerbahçe’ye Temmuz 2017 tarihinde yalnızca 180 bin euro’ya transfer olmuştu.

Makedon yıldız orta saha oyuncusu geçtiğimiz sezon Serie A şampiyonluğuna katkıda bulunduğu takımı Napoli için bu sezon 16 maça çıktı ve 2 gol attı. Son olarak kulüp başkanı Aurelien de Laurentiis de transferi doğruladı ve “Elmas’ı sattık, bitti. Oynamak istiyordu ve biz de gitmesine izin verdik” dedi.

RB Leipzig bu sezon Bundesliga’da 16 maçta topladığı 33 puanla an itibarıyla 4. sırada yer alıyor. Takım Şampiyonlar Ligi’nde grubundan 2. sırada çıkmış ve son 16 aşamasında Real Madrid’le eşleşmişti.

Üç büyükler: Türkiye Süper Lig'e evet, Avrupa Süper Lig'e hayır!Üç büyükler: Türkiye Süper Lig’e evet, Avrupa Süper Lig’e hayır!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.