Fenerbahçe Fred’in durumuna iki hafta daha bakacak

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred Samsunspor maçında sakatlandı. O günden beri tedavisi devam eden oyuncu düz koşulara başlayacak ve durumuna iki hafta sonra yeniden bakılacak.

Spor 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fred 20 gün sonra sahada olabilir.

Fred bu sezon Fenerbahçe’nin en kritik oyuncularından biri. Takım onun oynadığı 21 maçta 20 kez kazandı, bir kez berabere kaldı. Tek beraberlik Fred’in sakatlanarak kenara geldiği Samsunspor maçında geldi. Ondan önce Brezilyalı orta sahanın oynadığı 20 maçın tamamında kazanan Kanarya Süper Lig’deki şampiyonluk yarışında liderliğini korudu.

Fred’in sakatlığı sonrası çıktığı maçların belli bölümlerinde zorlanan ve yıldız oyuncusunu arayan Fenerbahçe için iyi haber geldi. Samsunspor maçında kasık bölgesinde sakatlanan oyuncunun düz koşulara başlayacağı öğrenildi. Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu haberinde “Fred’in çekilen ikinci MR’ında kasık kasındaki ödem tamamen iyileşti fakat aynı kas grubunun tendon yapışma yerindeki kas yırtığı hâla devam ediyor. Tendonla kas beraber yırtılmıştı. Yaklaşık bir hafta daha durum gözlemlenecek ve bugün koşu çalışmalarına başlayacak” dedi.

Fenerbahçe Vargas'a kavuştuFenerbahçe Vargas’a kavuştu

NTV’den Gürkan Ak ise bu detayların yanı sıra süre de verdi. Ak haberinde “Fred’in sahalara dönmesine yaklaşık üç hafta kaldı. Koşulara başlayan Fred iki hafta sonra yeniden kontrole girecek. Bir aksilik çıkmazsa 27. haftadaki Kasımpaşa maçında sahada olacak” bilgisini iletti.

Gelen haberler sonrası Fred’in dönüşü için zaman dilimi bir ayın altına inmiş gözüküyor. Öyle ki oyuncunun sakatlandığı gün yapılan tahminlerde en az bir ay tedaviye yanıt verme şekline göre bir aydan da uzun süre sahalardan uzak kalabileceği belirtilmişti. 21 Ocak tarihinde oynanan maçta sakatlanan yıldız futbolcu bu hesaba göre 25 Şubat’ta sahalara dönecek. Bu da Fred’in tedaviye stabil şekilde cevap verdiğini ve beklenen sürede sahalara döneceğini gösteriyor.

Cansu Özbay inanıyor: Fenerbahçe Avrupa şampiyonu olacakCansu Özbay inanıyor: Fenerbahçe Avrupa şampiyonu olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.