Emre Belözoğlu etkisi! Ankaragücü, Kayserispor’a patladı

Emre Belözoğlu yönetiminde ilk maçına çıkan Ankaragücü, ligin dişli ekiplerinden Kayserispor'u ikinci yarıda Rodrigues, Bajic ve Macheda'dan bulduğu gollerle 3-0 yendi.

Spor 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Emre Belözoğlu, Fenerbahçe ve Başakşehir'den sonra Ankaragücü'nün başındaki ilk maçı da kazanmayı başardı.

Ankaragücü, hafta içinde Tolunay kafkas’ı gönderdi, onun yerine teknik direktörlük görevi için Başakşehir’den ayrılan Emre Belözoğlu ile anlaştı. Belözoğlu daha önce ilk maçlarında Fenerbahçe’deyken Denizlispor; Başakşehir’ın başındayken Beşiktaş ile karşılaşmış ve bunları galibiyetle kapamıştı. Ankaragücü ile siftah maçında rakip Kayserispor’du.

Ankaragücü'nün yeni gücü: Emre BelözoğluAnkaragücü’nün yeni gücü: Emre Belözoğlu

İlk yarıda orta saha mücadelesi vardı. İlk pozisyonu konuk takım yakaladı. 4. dakikada Kemen’in ortasında Thiam’ın kafa vuruşu üstten auta gitti. Bu dakikadan sonra oyun üstünlüğünü alan Ankaragücü, 10’da Rodrigues, 35’te Radakovic ile gole yaklaştı ama ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya başkent ekibi golle başladı. 49’da Morutan ortasına yükselen Rodrigues’in kafa vuruşu ağlarla buluştu. Kayserispor golün şokunu yaşarken ikinci topu filelerinden çıkardı. 52’de Rodrigues’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Bajic, düzgün vurdu ve farkı ikiye çıkardı. 81’de Kayserisporlu Carole’ün vuruşu direkten oyun alanına döndü. 89’da Ankaragücü üçüncü golü buldu. Tolga’nın savunma arkasına gönderdiği pasla topla buluşan Macheda, topu ağlara göndermeyi başardı.

Başakşehir Emre Belözoğlu’yla ‘tamam’ dediBaşakşehir Emre Belözoğlu’yla ‘tamam’ dedi

Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı ilk maçtan 3-0 galip ayrılan Ankaragücü puanını 9’a çıkardı, Kayserispor ise 10 puanda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.