Emre Belözoğlu, yenilginin ardından istifa sinyali verdi

Takımı Ankaragücü'nün 2-0 öne geçtiği maçta Kayserispor'a 3-2 yenilmesinin ardından konuşan teknik direktör Emre Belözoğlu, "Gereğini yerine getireceğim" diyerek istifa sinyali verdi.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Emre Belözoğlu, Kayserispor yenilgisi sonrası istifa sinyali verdi.

Süper Lig’in 27’nci haftasında Ankaragücü, Kayserispor deplasmanına çıktı. İlk yarıyı deplasmanda 2-0 önde kapatan Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, ikinci 45 dakikada Burak Yılmaz’ın çalıştırdığı rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. 90+3’te Carlos Mane’nin golüyle Kayserispor’un 3-2 kazandığı maç sonrası basın toplantısında konuşan Emre Belözoğlu, “Sayın başkanımızla konuşup, bu akşam gereğini yerine getireceğim.” şeklinde konuştu. Son beş maçında galibiyet yüzü göremeyen, üç maçtır da üst üste yenilen Ankaragücü’nde alınan yenilgi sonrası istifa sinyali veren 43 yaşındaki teknik adam, başkent temsilcisine Ekim 2023’te katılmıştı.

Belözoğlu’nun ayrılığı, yakın arkadaşı Burak Yılmaz’ın elinden gelebilir.

Kariyerine Fenerbahçe’de başladı

2020 yılında futbolculuk kariyerini noktaladığı Fenerbahçe’de sportif direktör olarak görev almaya başlayan Belözoğlu, aynı sezonun 31’inci haftasında Beşiktaş’la berabere kalınması sonucu görevden alınan Erol Bulut’un yerine tribünden kulübeye inip, eşofmanlarını giyerek geçici antrenör sıfatıyla Fenerbahçe’nin başına geçmişti. Şampiyonluk yarışında ligin son 10 haftasında sarı-lacivertlileri yöneten Belözoğlu, sondan bir önceki hafta Sivasspor’a kaybedince üç takımın birden girdiği şampiyonluk mücadelesinde Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından üçüncü sırada kalmıştı.

Fenerbahçe’nin ligi üçüncü sırada noktalamasının ardından görevinden ayrılan Belözoğlu, bir sonraki sezon futbolculuk kariyerinde formasını terlettiği bir başka takım olan Başakşehir’in başına geçmişti. 2021-22 sezonunun Ekim ayında devraldığı Başakşehir’i o sene lig dördüncüsü yapıp Avrupa’ya taşıyan Belözoğlu, bir sonraki sezonda Konferans Ligi grubundan çıkarsa da son 16’da Genk’e elenmekten kurtaramamıştı. Aynı sezon Türkiye Kupası’nda finale kadar yükselttiği Başakşehir’le kupayı Fenerbahçe’ye kaybeden genç teknik adam, ligi ise beşinci sırada tamamlamıştı.

Sezona Başakşehir’le çok kötü girdi

Mevcut sezona Başakşehir’in başında çok kötü bir başlangıçla giren Belözoğlu, ilk üç maçta alınan üç yenilginin ardından turuncu-lacivertlilerden gönderilmişti. Tam bir aylık boşluk sonrası Ekim ayında Ankaragücü’ne imzalayan Belözoğlu, şimdiye kadar sarı-lacivertlilerle çıktığı 24 maçta dokuz galibiyet, sekiz beraberlik ve yedi yenilgi yaşadı. Toplam 36 kez gol sevinci yaşayan Belözoğlu’nun takımı kalesinde 28 kez gol gördü. Tüm kulvarlarda toplam 1.46 puan ortalaması tutturan genç teknik adamın görevine devam edip etmeyeceği merak konusu.

Savaşı reddetti, Samsunspor'a can verdi: Markus GisdolSavaşı reddetti, Samsunspor’a can verdi: Markus Gisdol

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.