Emre Belözoğlu’na başkent yaradı

Süper Lig'de ilk yedi maçta altı puan toplayabilen başkent ekibi, Emre Belözoğlu'nun teknik direktörlüğe gelmesiyle sonraki yedi karşılaşmada 11 puan elde etti.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Emre Belözoğlu'nun şu ana kadar Ankaragücü'ndeki puan ortalaması 1,57 oldu.

Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoğlu’nun takımın başına geçmesiyle çıkışa geçti. Belözoğlu, son olarak Beşiktaş’la 1-1 berabere kalan başkent ekibinin toparlanmasına katkı sağladı. Sezona Tolunay Kafkas’la başlayan ve ilk yedi maçta sadece bir galibiyet alıp altı puan toplayabilen sarı-lacivertliler, 8. hafta öncesi teknik direktörlük değişikliğine gitti. Teknik direktörlük görevine Fenerbahçe’yle başlayan ve daha sonra Başakşehir’in başına geçen Emre Belözoğlu, başkent ekibine hoca oldu. Ankaragücü, 43 yaşındaki Belözoğluyönetiminde Süper Lig’de yedi karşılaşmada 11 puan almayı başardı.

Sekiz resmi maçta dört galibiyet

Ankaragücü, Belözoğlu’yla çıktığı sekiz resmi maçta dört galibiyet elde etti. 43 yaşındaki hocayla ligde yedi, Türkiye Kupası’nda ise bir maça çıkan sarı-lacivertliler bu karşılaşmaların dördünü kazanırken, ikişer beraberlik ve yenilgiyle sahadan ayrıldı.

Beşiktaş taraftarı stada girdi ama Ankara'da husumet bitmediBeşiktaş taraftarı stada girdi ama Ankara’da husumet bitmedi

Ankaragücü, bu süreçte İstanbulspor’a deplasmanda yenilirken, Antalyaspor karşısında Emre Belözoğlu’nun cezası nedeniyle kulübede yer alamadığı maçta sahasında 4-0’lık farklı bir mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertliler, deplasmanda Başakşehir’le 3-3 ve evinde Beşiktaş’la 1-1 berabere kaldı. Başkenti ekibi, Süper Lig’de Samsunspor’u 2-0, Kayserispor’u 3-0 ve Gaziantep FK’yi 1- 0; kupada da Malatya Arguvanspor’u 2-0’la geçti. Belözoğlu yönetiminde, özel maçta TSYD Ankara Şube Kupası’nda da Gençlerbirliği’ni 2-0 yenen Ankaragücü bu kupayı da alarak moral kazandı.

Puan ortalamasını artırdı

Emre Belözoğlu, Ankaragücü’nün Süper Lig’deki puan ortalamasını artırdı. Başkent ekibini Süper Lig’de yer aldığı son üç sezonunda Emre Belözoğlu’nun yanı sıra yedi farklı teknik adam çalıştırdı. Daha önce görev yapan Fuat Çapa 0,28 ve Mustafa Dalcı yönetiminde 0,94 puan ortalaması yakalayan sarı-lacivertli ekip, Sedat Ağçay döneminde ise 1 puan ortalaması yakaladı. Hikmet Karaman ile 1,1 ve Ömer Erdoğan yönetiminde 1,16 ortalama tutturan Ankaragücü, geçen sezon takımın başına geçen Tolunay Kafkas’ın teknik direktörlüğünde ise 1,21 puan ortalaması tutturdu. Emre Belözoğlu, seleflerini geride bırakarak puan ortalamasını maç başına 1,57’ye kadar yükseltti.

Beşiktaş'ın Ankara mesajı: Birlik beraberlikBeşiktaş’ın Ankara mesajı: Birlik beraberlik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.