Enis Destan PFDK’ye sevk edildi: Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’a kısmi blok kapatma cezası

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevk ve cezalarını açıkladı. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un da dahil olduğu altı Süper Lig kulübüne ceza çıktı. Trabzonspor forveti Enis Destan ise disipline sevk edildi.

Spor 25 Nisan 2024
PFDK, ceza ve sevkleri açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, disiplin sevklerinin yanı sıra cezaları da açıkladı. Altı Süper Lig kulübüne ceza çıkarken, Enis Destan ve Ankaragücü kulübü disipline sevk edildi.

Enis Destan’a 2 ila 6 maç arası ceza yolda

TFF’den yapılan açıklamada sevklerle alakalı şu ifadeler kullanıldı:

1- ANKARAGÜCÜ Kulübü’nün 23.04.2024 tarihinde oynanan ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ Türkiye Kupası müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca, “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ile Sportif Ekipman Talimatı’nın 22/1 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

2- TRABZONSPOR Kulübü futbolcusu ENİS DESTAN’ın 24.04.2024 tarihinde oynanan TRABZONSPOR-FATİH KARAGÜMRÜK Türkiye Kupası müsabakasındaki “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 25.04.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

Enis Destan’ın sevk edildiği 43. madde oyuncuya en az iki, en fazla altı maç ceza gelmesini öngörüyor.

Altı Süper Lig kulübüne ceza

TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu cezalarını da açıkladı. Yapılan açıklamada Beşiktaş’a saha olayları gerekçesiyle 112, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle de 200 bin olmak üzere toplamda 312 bin lira para cezası verildiği duyuruldu.

Kurul, MKE Ankaragücü, Kayserispor, Trabzonspor, Galatasaray ve Gaziantep FK’ye de benzer cezalar verip tribündeki bazı bloklarda bulunan taraftarların elektronik biletlerini bir maçlığına yasakladı. Öte yandan Yukatel Adana Demirspor Kulübü Başkanı Metin Korkmaz’a akredite edilmediği alanlarda bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle 78 bin lira para cezası kesildi.

TFF - Kulüpler Birliği görüşmesinde şok iddia, Büyükekşi üç isme kapıyı göstermiş!TFF – Kulüpler Birliği görüşmesinde şok iddia, Büyükekşi üç isme kapıyı göstermiş!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.