Erden Timur’un halefi belli oldu: İbrahim Hatipoğlu

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili olarak üst üste iki yıl şampiyonluğa erişen Erden Timur'un ayrılık kararı sonrası yerine gelecek isim belli oldu. Geçmişte GSYİAD Başkanlığı da yapan İbrahim Hatipoğlu, Timur'un görevlerini devralacak.

Spor 1 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da Sportif A.Ş. İbrahim Hatipoğlu'na emanet edilecek.

Galatasaray’da şampiyonluk sonrası hareketli bir süreç yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda Dursun Özbek yeniden başkan seçilmesine karşın önemli mevkilerde koltuk değişimleri yaşanıyor. Bir süredir Sportif A.Ş. Başkanvekilliği görevini bırakma niyetinde olduğunu söyleyen Erden Timur şampiyonluk kutlamalarının ardından verdiği bir röportajda dışarıdan gelen baskıdan çok Galatasaray içinden gelen eleştirilerden yorulduğunu açıklamıştı. Yeni dönemde Timur’un mevcut görevine devam etmesi beklenmiyor. Bu doğrultuda Dursun Özbek’in Sportif A.Ş.’nin başkanvekilliği görevine atayacağı kişi de belli oldu. Geçmişte Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GSYİAD) Başkanlığı görevini de yürüten İbrahim Hatipoğlu’nun yeni dönemde Erden Timur’un görevlerini devralması bekleniyor.

Son seçimde Galatasaray’ın yönetim kuruluna muhasip üye olarak giren Hatipoğlu Sportif A.Ş.’de de aynı görevi yürütmekteydi. Erden Timur’un resmi olarak istifasını sunmasının ardından Hatipoğlu’nun hızla tüm yetkileri devralarak transfer operasyonunun başına geçmesi bekleniyor.

1969 Şanlıurfa doğumlu olan Hatipoğlu İTÜ Makine Mühendisliği ve İTÜ Makine Mühendisliği Otomotiv Programı Yüksek Lisans mezunudur. Egebant AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2018- 2023 yılları arasında GSYİAD Başkanlığı görevini yapmıştır. Hatipoğlu’nun yetkiyi devraldığı dönemde ona Maruf Güneş’in de eşlik edeceği bilgisi camia içinde dolaşıyor. Güneş, Mustafa Cengiz döneminde kulüpte görev almış, Cengiz’in başkanlığının son günlerinde Fatih Terim’den yana tavır alarak yönetime istifasını sunmuştu.

Dries Mertens: Sözleşmemi bir yıl uzatıyorumDries Mertens: Sözleşmemi bir yıl uzatıyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.