Ergin Ataman yine Avrupa’nın zirvesinde… Yumruk havada!

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathianaikos, Real Madrid'i 95-77 yenerek tarihinin yedinci EuroLeague şampiyonluğunu kazandı. Ergin Ataman, son dört yılda üçüncü kez kupayı kaldırdı.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman, EuroLeague kupasını en değerli oyuncu seçilen Sloukas ile kaldırdı.

Panathianaikos geçen sezon EuroLeague kısa sürede havlu atmış ve sezonu 17. sırada bitirmişti. Yunan ekibi, bu sezon büyük bir hamle yaptı. Anadolu Efes’le iki sezon üst üste şampiyon olduktan sonra bir sezonu boş geçiren Türkiye Milli Takımı’nı da çalıştıran Ergin Ataman ile anlaştı.

Ergin Ataman’ın ilk sezonunda beklentiler büyüktü. O da bu beklentileri boşa çıkarmadı. Önce takımıyla normal sezonu ikinci tamamladı. 12 sezon sonra Panathinaikos son dörde kaldı. Berlin’de yapılan Final Four yarı finalinde Fenerbahçe’yi devirdi. Finalde rakipse normal sezonu domine eden Real Madrid’di.

Maça iyi başlayan Madrid ekibi oldu. İlk periyodda 36 sayı bulan geçen sezonun şampiyonu sanki ünvanını bırakmayacak gibiydi. İlk 10 dakika 36-25 geride olan Ergin Ataman’ın takımı savunmasını sertleştirdi. Rakibini 18 sayıda tutan Yunan takımı devreyi 54-49 geride kapadı.

İkinci yarıda Ergin Ataman şov vardı. Yaptıığı değişikliklerin hepsinden verim alan Ataman’ın takımı önçe rakibini yakaladı. Madrid’e sadece 7 sayı izni veren Panathinaikos son çeyreğe 64-61 önde girdi. Aynı Fenerbahçe maçında olduğu gibi Yunan ekibi son 10 dakimada rakibini kırdı. Savunmayı iyice sertleştiren Ataman’ın takımı farkı giderek açtı. Son dakikakalarda kutlama yapmaya başlayan Panathinaikos sahadan 95-80 galip ayrıldı.

Son dört yılda üçüncü kez kupayı kaldıran Ergin Ataman Anadolu Efes’ten sonra Panathinaikos’u zafere taşıdı. Ataman, Obrodovic ile birlikte beş takımla Avrupa şampiyonu olan tek koç oldu. Karşılaşmanın bitmesiyle birlikte büyük sevinç yaşayan yeşil-beyazlı taraftarlar, Ergin Ataman lehine uzun süre tezahüratta bulundu.  EuroLeague Başkanı Dejan Bodiroga’nın teslim ettiği kupayı kaptan Kostas Sloukas, ve Ergin Ataman’la birlikte kaldırdı.

Ataman: Babamın bugünü görmesini isterdim

Ataman maç sonu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İnanılmaz bir şey, inanılmaz hisler. Berlin’de binlerce taraftarımız burada. Şampiyonluğu hak ettik, harika bir sezon geçirdik. Bugün 14 sayı geri düştük, ilk çeyrekte 36 sayı yedik ama geri döndük. İnanılmaz bir his, çok gururluyum. Bildiğiniz gibi bir ay önce babamı kaybettim, şu an beni izlediğine eminim. Anadolu Efes‘le kazandığım tüm şampiyonluklarda yanımdaydı. Beni destekleyen tüm Türk ve Yunan taraftarlara teşekkür ederim. Verdikleri tüm destekler için Türk halkına teşekkür ederim. Herkese teşekkürler.”

Sloukas en değerli oyuncu seçildi

Finalin en değerli oyuncusu karşılaşmayı 24 sayıyla tamamlayan bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Panathianaikos’tan Kostas Sloukas oldu. Yunan basketbolcu 31 verimlilik puanına erişti. Nunn 21, Lessort ise 17 sayıyla Sloukas’a destek veren isimler oldu. Real Madrid’in en skoreri ise 15 sayıyla oynayan Musa oldu.

Süheyl Batum Ergin Ataman'ı işaret etti: Ataman'dan jet hızında yanıt geldiSüheyl Batum Ergin Ataman’ı işaret etti: Ataman’dan jet hızında yanıt geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.