Ergin Ataman’ın kehaneti tutacak mı? Panathinaikos cendereden çıktı

Panathinaikos, Olympiakos’u çılgın taraftarlarının önünde 88-85 yendi ve seriyi 2-2'ye getirdi. Ergin Ataman'ın 2-1 yenikken yaptığı 'Şampiyonuz olacağız' kehanetinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği Panathinaikos’un evindeki son maçta belli olacak.

Spor 13 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
EuroLeague şampiyonu Panathinaikos final serisini beşinci maça taşıdı.

Yunanistan basketbolunda şampiyonluk mücadelesi iki ezeli rakip Panathinaikos ve Olympiakos arasında geçiyor. Serinin ilk maçında rakibini deplasmanda yenen Olympiakos kendi sahasında da hata yapmadı ve skoru 2-0 getirdi. İkin gün önce Ergin Ataman’ın çalıştırdığı ve EuroLeague şampiyonu olan Panathinaikos kendi evindeki karşılaşmayı kazandı ve seriyi 2-1’e getirdi. O maçın ardından Ataman, yaptığı açıklamada seriyi EuroLeague çeyrek finalindeki Maccabi Tel Aviv serisine benzetti. Ataman şöyle konuştu: Yunanistan Ligi final serisi üçüncü maçında Panathinaikos, Olympiakos’u mağlup ederek seride durumu 2-1’e getirdi.

Karşılaşmanın ardından Panathinaikos‘un başantrenörü Ergin Ataman açıklamalarda bulunarak seride geri dönerek şampiyon olacaklarını söyledi. Ergin Ataman şöyle konuştu: “Şu anda finaldeyiz. Biz EuroLeague şampiyonuyuz, Maccabi serisini de 2-1’e getirdik ve onları deplasmanda yendik. Sonrasında da beşinci maçı kazandık. Aynı şeyi yine yapacağız ve şampiyonluğu kazanacağız.”

Potanın rengi sarı lacivert... Fenerbahçe şampiyonPotanın rengi sarı lacivert… Fenerbahçe şampiyon

Ergin Ataman’ın bu sözünü tutması için Olympiakos’u deplasmanda yenmesi gerekiyordu. Fanatik bir taraftar grubunun önünde maça çıkan Panathinaikos ilk periyodu 22-17 devreyi 51-44 geride kapadı. Ataman’ın takımı üçüncü periyodda üstünlüğü ele geçirdi. Son 10 dakikaya 64-64 berabere girildi.
Maçın son anları büyük çekişmeye sahne oldu. Taktik faullerin yapıldığı karşılaşmadan Ergin Ataman’ın takımı 88-84 galip ayrıldı. Şampiyonu belirleyecek son maç Panathinaikos’un sahası OAKA’da yapılacak.

Yeşillerde Kendrick Nunn 25 sayı, 3 ribaunt, 4 asistle yıldızlaşan isim oldu. Ona Mathias Lessort 15 sayı, 6 ribaunt; Jerian Grant 15 sayı, iki ribaunt, 4 asist ve Kostas Sloukas 12 sayı ile eşlik etti. Olympiakos’ta Giannoulis Larentzakis 13 sayıyla takımının en skoreri olurken Isaah Canaan, Williams Goss, Alec Peters, Felipe Petrusev 11 sayı ile oynadı.

Panathinaikos kazandı, Ergin Ataman Bartzokas'ı hedef aldı: KıskanmaPanathinaikos kazandı, Ergin Ataman Bartzokas’ı hedef aldı: Kıskanma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.