Erkekler VNL’de şampiyon Fransa

Voleybol FIVB Erkekler Milletler Ligi (VNL) finalinde Japonya'yı 3-1 yenen Fransa şampiyon oldu. Üçüncülük maçında ise Slovenya'ya set vermeyen ev sahibi Polonya bronz madalya kazandı.

Spor 30 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fransa, Erkekler VNL'de şampiyonluğa ulaştı.

Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen Erkekler VNL final etabının şampiyonluk maçında Fransa ve Japonya karşı karşıya geldi. Dolu tribünler önünde oynanan maçın ilk seti büyük çekişmeye sahne oldu.

Büyük çekişmeye sahne olan açılış setini 25-23 kazanan Fransa şampiyonluk maçında 1-0 öne geçti. İkinci sette inanılmaz bir enerji gösteren Japonlar oyun üstünlüğünü ele aldı ve 25-18’lik skorla rakiplerine üstünlük kurarak maçtaki durumu eşitledi.

VNL’in boy ortalaması en kısa takımı olan Japonya maçın kalanında bu dezavantajının kurbanı olmaya başladı. Bloklarda üstünlük kuran Fransa üçüncü ve dördüncü setleri tıpkı ilk sette olduğu gibi 25-23’lük skorla kazandı ve maçta durumu 3-1’e getirerek Erkekler VNL’de 2024 yılının şampiyonu oldu.

Karşılaşmanın ardından Fransa için kurulan şampiyonluk kürsüsü öncesi turnuvanın ödülleri de dağıtıldı. En iyi smaçör ikilisi Japon Yuki Ishikawa ve Polonyalı Tomasz Fornal, en iyi pasör çaprazı Fransız Jean Patry, en iyi orta oyuncu ikilisi Polonyalı Jakub Kochanowski ve Fransız Nicolas Le Goff, en iyi libero Japon Tomohiro Yamamoto ve en iyi pasörle birlikte turnuvanın MVP’si de Fransız Antoine Brizard seçildi.

Üçüncülük maçında ise ev sahibi Polonya ile Slovenya mücadele etti. Rakibini 26-24, 25-16 ve 25-17’lik setlerle 3-0 mağlup eden Polonya, organizasyonda üçüncü oldu.

'Genç Dev Adamlar' İtalya'yı mağlup etti‘Genç Dev Adamlar’ İtalya’yı mağlup etti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.