Erol Bilecik’ten Aziz Yıldırım’a: Rakamlar yalan söylemez!

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Aziz Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısında kulübün borçlarıyla alakalı yaptığı açıklamaları yalanladı ve Yıldırım dönemindeki borcu açıkladı.

Spor 26 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Erol Bilecik'ten Aziz Yıldırım'a borç cevabı.

Aziz Yıldırım’ın düzenlediği basın toplantısı spor gündemini sarstı. Eski Fenerbahçe başkanının iddiaları ve söyledikleri birçok farklı konuda manşet oldu. Söylemler arasında en öne çıkan konulardan biri kulübün mali yapısıyla alakalıydı.

Aziz Yıldırım, faal Başkan Ali Koç ve yönetimindeki isimlerin Yıldırım döneminden kalan borçlar hakkında yalan söylediklerini açık bir dille ifade etmişti. Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, bu iddiayı yalanladı. Bilecik, Yıldırım’ın açıklamalarını üzüntüyle izlediğini belirtip Mayıs 18’ dönemindeki raporlamaların uluslararası finansal raporlama standartlarına göre hazırlanmadığını, bağımsız denetim ise sadece kanunen mecburi olan Futbol A.Ş bünyesinde yapıldığını belirtti.

Bilecik, “Değerli Fenerbahçeliler, Rakamlar yalan söylemez! 612 milyon Euro’yu sizlerle paylaştım. Aynı denetim disiplini ile ve her türlü olumsuz koşula rağmen, bu borç 31 Aralık 2022 tarihinde 386 milyon Euro’ya indirilmiştir” ifadelerini kullanarak borcun Ali Koç yönetimi süresince eritildiğini vurguladı.

Aziz Yıldırım ne demişti?

Aziz Yıldırım’ın konuyla alakalı Erol Bilecik’i içine katarak yaptığı açıklama şu şekildeydi: “Namuslu ve şerefli olalım. Öyle atmasyon yok. Erol Bilecik de yalan söylüyor, Burhan Karaçam da yalan söylüyor. Ali Koç da aynı şeyleri söylüyorsa yalan söylüyor. Ben hepsini anlatacağım. Bir daha da bu konuda hiç konuşmayacağım”

Yıldırım, beyaz bir tahta getirdiği toplantı odasında basın mensuplarına kulüp borcunun kendilerinin bıraktığı dönemde bahsedildiği ve Erol Bilecik’in dün de açıkladığı gibi fahiş bir düzeyde olmadığını açıklamıştı.

Aziz Yıldırım'ın şifreleri... Ne dedi? Ne demek istedi? Kimi kast etti?Aziz Yıldırım’ın şifreleri… Ne dedi? Ne demek istedi? Kimi kast etti?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.