Ersu Şaşma’dan tarihi atlayış… Bronz madalya geldi

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda erkekler sırıkla atlamada yarışan Ersu Şaşma, 5.82m'lik atlayışıyla üçüncü oldu. Türkiye bu branşta ilk büyükler Avrupa şampiyonası madalyasını kazandı.

Spor 13 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli atlet Ersu Şaşma, bronz madalyayı Oleg Zernikel ile paylaştı.

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda erkekler sırıkla atlamada Ersu Şaşma büyük bir başarıya imza attı. Fenerbahçeli atlet, 5.82m’lik atlayışıyla bu branşta Türkiye’ye ilk madalyayı getirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun kuruluşu olan 1922 yılından bugüne kadar uluslararası arenada Türk sporcular, sırıkla atlamada hiç madalya kazanamamıştı. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Atletizm Şampiyonası’ndaki bu şanssızlığa Ersu Şaşma son verdi. Roma’daki şampiyonada elemelerde 5.25 metreyi pas geçip 5.45 metreyi ikinci hakkında, 5.60 metreyi ise ilk hakkında geçerek adını finale yazdıran Ersu Şaşma, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın son günündeki final yarışında ilk hakkını (5.35 metre) pas geçti. Daha sonra 5.50, 5.65 ve 5.75 metreleri ilk haklarında rahat geçen milli sporcu, 5.82 metreyi yükseltilen çıtayı ise ikinci hakkında geçmeyi başardı.

Ersu Şaşma, 5.87’de takıldı ve bu derecesiyle yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. Ersu, 5.82 metrelik atlayışıyla Oleg Zernikel ile bronz madalyayı paylaştı.

Altın madalyada sürpriz yok

Erkekler sırıkla atlamada 6.22 ile dünya rekorunu elinde bulunduran Armand Duplantis 6,10 metreyle şampiyona rekoru kırarak altın madalya kazandı. 6.23 ile dünya rekorunu deneyen İsveçli atlet başarılı olamadı. Yunan Emmanouil Karalis ise 5,87 metreyle gümüş madalyanın sahibi oldu.

Atletizmde tarihi Tuğba Danışmaz yazdıAtletizmde tarihi Tuğba Danışmaz yazdı

Türkiye, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı birer gümüş ve bronz madalyayla tamamladı. Milli sporcu Tuğba Danışmaz, kadınlar üç adım atlamada gümüş madalya almıştı. Madalya sıralamasında ev sahibi İtalya zirvede yer aldı. İtalya, şampiyonayı 11 altın, 9 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 24 madalyayla tamamladı. Madalya tablosunda 4 altın, 5 gümüş ve 7 bronz madalyayla Fransa ikinci basamakta yer aldı.

Armand Duplantis yine rekora uçtu! Başarı fast food'u bırakınca geldiArmand Duplantis yine rekora uçtu! Başarı fast food’u bırakınca geldi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.