Eski Barcelona Miami’de toplanıyor: Suarez de imzayı attı

Uruguaylı yıldız golcü Luis Suarez; Lionel Messi, Sergio Busquets ve Jordi Alba gibi Barcelona'dan eski takım arkadaşlarının formasını giydiği Inter Miami'ye imza attı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Inter Miami'nin son bombası Luis Suarez.

Messi’li, Neymar’lı, Suarez’li Barcelona futbol tarihinin en unutulmaz takımlarından biri. Bu üçlü 2015’te Şampiyonlar Ligi’ni Barcelona’ya kazandırdı. Verimlilik açısından olağanüstü bir hücum üçlüsüne dönüşen ekip Neymar’ın PSG’ye gitme kararı sonrası dağıldı. Daha sonra sırasıyla Luis Suarez ve Messi Barcelona’dan ayrıldılar.

Messi’nin PSG üstüne Inter Mimai yolculuğu Avrupa futbolunun da çehresini değiştirdi. Ronaldo’nun da Suudi Arabistan’a gitme tercihiğiyle birlikte kıta futbolunda bir devir kapandı. Arabistan’ın futbola yaptığı yatırımla beraber birçok farklı yıldız da orayı tercih etti. Messi ise gelen teklifler arasında ABD’yi seçti. Messi’nin ardından iki Barçalı daha eski kaptanın izinden gitti. Sol bek Jordi Alba ve ardından orta saha Sergio Busquets, David Beckham’ın da ortaklarından olduğu Miami’ye gitti.

Takımın son büyük transferi bu 3 Barçalının eski takım arkadaşlarından Luis Suarez oldu. Messi ve Neymar’la yaptığı işbirliğiyle hatırlanan süper yıldız son olarak Brezilya’nın Gremio takımında forma giymişti. Fabrizio Romano’nun haberine göre Uruguaylı 1+1 senelik sözleşmeye imza attı ve imza aşamasında 3 farklı kulübün teklifini reddederek Miami’yi seçti.

Messi: İlk tercihim Barcelona'ya dönmektiMessi: İlk tercihim Barcelona’ya dönmekti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.