Eski Fenerbahçeli Luigi Datome basketbola veda ediyor

Kimisi ona ressam dedi kimisi sanatçı kimisi de sporcu kişiliğine hayran olup yıldız basketbolcu... Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen İtalyan Luigi Datome, 2023 Basketbol Dünya Kupası ardından emekli olacağını açıkladı.

Spor 8 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Datome basketbola ceda etti.

Avrupa basketbolunun gözde forvetlerinden Luigi Datome, 2023 Basketbol Dünya Kupası’nın ardından emekli olacağını açıkladı. 35 yaşındaki Datome, 5 sezon boyunca Fenerbahçe formasını da terletmişti. Gigi’nin kariyerinde 1 EuroLeague şampiyonluğunu yanı sıra 3 Türkiye Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 1 İtalya Ligi ve 1 İtalya Kupası şampiyonlukları bulunuyor.

NBA’de şansını Detroit Pistons ve Boston Celtics gibi takımlarda deneyen Datome, istediğini bulamamış ve Avrupa’ya Fenerbahçe formasıyla dönmüştü. 5 sene boyunca burada başarıdan başarıya koşan yetenekli oyuncu yalnızca basketbolculuğuyla değil entelektüel kişiliğiyle de büyük beğeni topladı. Saha içindeki centilmen tavırlarıyla taraflı tarafsız basketbol severlerin takdirini kazanan oyuncu, geçen sezon Milano formasıyla şampiyonluk yaşadı ve final serisinin en değerli oyuncusu oldu. Datome, Dünya Kupası ardından parkelere veda edecek.

Victor Wembanyama’nın koruması Britney Spears’a tokat attıVictor Wembanyama’nın koruması Britney Spears’a tokat attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.