Eski Fenerbahçeli Zanka, Brentford’la sözleşme uzattı

Premier Lig ekiplerinden Brentford, Fenerbahçe'den transfer ettiği stoper Mathias Zanka Jorgensen'in sözleşmesini 2025'e kadar uzattı.

Spor 16 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eski Fenerbahçeli 2025'e kadar Brentford'da.

Brentford denince akla Moneyball filmi geliyor. Brad Pitt ve Jonah Hill’in oynadığı filmde MLB takımı Oakland Athletics’in az bütçeyle başarıya ulaştığı hikaye anlatılır. Gerçek bir hikayeden uyarlama filmi Premier Lig’de oynayan kulüp Brentford.

Matthew Benham hem profesyonel kumarbazlar için istatistiki bilgiler sunan dev şirket Smartodds’un hem Matchbook bahis borsasının hem de Brentford’un sahibi. O, Moneyball’u dünyanın en çok izlenen futbol organizasyonu olan Premier Lig’de uygulamayı başardı.

Arsenal evinde dağılıyor, City emin adımlarla zafere yürüyorArsenal evinde dağılıyor, City emin adımlarla zafere yürüyor

İşte o Brentford, az bütçeyle büyük başarı yolculuğunda 2021-22 sezonu başında Fenerbahçe’den ayrılan Zanka’yı bedelsiz olarak kadrosuna kattı.  Zanka, 2021-22 sezonunda toplam 10 maça çıkabildi. Danimarkalı bu sezon sadece 16 maçta süre aldı. Rotasyonun değerli parçalarından birine dönüşen stoper, Fenerbahçe’de yavaş olduğu gerekçesiyle birçok maçta eleştiri almış ve takımdan gönderilmişti. 33 yaşındaki Zanka, 2025 yılına kadar Premier Lig’de forma giyecek.

Bruma da coşuyor

Fenerbahçe’de eleştiri oklarının hedefi olan ancak gittiği yerde değerine değer katan isimlerden Bruma, kiralık olarak forma giydiği Braga’da şov yapmaya devam etti. Portekizli, Pazar akşamı oynanan ve 5-3 kazanılan Santa Clara maçında 1 gol ve 1 asist yaptı. Bruma istatistiklerinin yanı sıra etkili bir oyunla takımına galibiyeti getirenlerden oldu. Futbolcu, sezon başında Fenerbahçe’de yabancı kuralına takılmış ve kadrodan çıkarılmıştı. Bruma, devre arasında Braga’nın yolunu tuttu. Portekizli burada çıktığı 17 maçta 4 gol atarken 5 asist yaptı.

Bruma Portekiz’de şova devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.