Arsenal evinde dağılıyor, City emin adımlarla zafere yürüyor

Şampiyonluk yarışı veren ekiplerden Arsenal, evinde ağırladığı Brighton’a 3-0 gibi ağır bir skorla kaybetti. Lider Manchester City ise Everton deplasmanında kazandı ve şampiyonluk yolunu kısalttı.

Spor 15 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
City kazanmaya devam ediyor, avantajı alıyor.

Premier Lig’de şampiyonluk yarışını ilgilendiren maçlardan ilki Everton ve Manchester City arasında oynandı. İki takımın da etkili olduğu ve kümede kalma mücadelesi veren Everton’ın sinmediği ilk yarıda City adına sahneye çıkan isim İlkay Gündoğan oldu. Gündoğan, 37. dakikada attığı nefis golle takımını öne geçirdi. Bir kere kilidi kıran City arkasına bakmadı. 39’da sahneye çıkan golcü Erling Haaland, farkı ikiye çıkardı.

İkinci yarının hemen başında İlkay Gündoğan, Everton’ın direncini kıran golü attı. 51. dakikada gelen gol maçın sonucunu tayin etti. Manchester City, 35. maçı sonunda puanını 85’e çıkardı. Everton ise 32 puanla 17. sırada kaldı.

Arsenal evinde havlu attı

Lider Manchester City’nin kazanması üzerine hata payı kalmayan Arsenal, Brighton’ı ağırladı. Maçın henüz başında Gabriel Martinelli’nin sakatlanmasıyla yara alan Topçular, güçlü rakibine karşı etkili bir oyun sergilemekte zorlandı. Çoğunlukla Brighton’ın topa sahip olduğu karşılaşmada ilk yarı 0-0 berabere bitti.

Messi yuhalandı, Mbappe şov yaptı, PSG farka gittiMessi yuhalandı, Mbappe şov yaptı, PSG farka gitti

İkinci yarının başında eşitliği bozan gol Brighton’dan geldi. 51’de Julio Cesar Enciso takımını öne geçirdi. 86’da Deniz Undav farkı 2’ye yükseltti. Şok skor ve etkisiz oyunla karşılaşan Arsenal taraftarı bitiş düdüğünü beklemeden stadı boşaltmaya başladı. Bu görüntü adeta şampiyonluk yarışına atılan havluyu nitelendirir gibiydi. 90+6’da Pervis Estupinan, maçın sonucunu belirleyen gole imza attı ve Arsenal’a son darbeyi vurdu. 3-0 kaybeden Kırmızılar, 81 puanda kaldı.

Bu sonuçların ardından Manchester City, önümüzdeki Pazar günü sahasında Chelsea’yi yenmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Premier Lig’de günün diğer sonucu:

Brentford – West Ham United 2-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.