Sheffield United Premier Lig’e döndü

Championship’ten Premier Lig’e yükselen ikinci takım belli oldu. Sheffield United, West Bromwich Albion’ı 2-0 mağlup etti ve bitime iki hafta kala Premier Lig’e yükseldi.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sheffield United, iki sezonluk aranın ardından yeniden Premier Lig'e döndü.

Championship’te Sheffield United, sezonun kendi adına 43. maçında West Bromwich Albion’ı ağırladı. Sheffield, ilk yarısı golsüz geçilen maçın 58. dakikasında Sander Berge ile öne geçti. 76’da Anel Ahmedhodzic takımını rahatlatan golü attı ve fark 2’ye çıktı. Sheffield maçı bu gollerle 2-0 kazandı. Puanını 85 yapan Sheffield, en yakın takipçisi ve geriye iki maçı kalan Luton Town’la arasındaki puan farkını 7’ye yükseltti. Dolayısıyla Sheffield, 2020-21 sezonunda veda ettiği Premier Lig’e geri döndü.

Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?Play A Simple Game of Genius ya da bana kaderimin bir oyunu mu bu?

Rekorla düştüler, 2 yıl sonra geri döndüler

Sheffield’ın Premier Lig’deki son sezonu olan 2020-21 Bramall Lane sakinlerinin pek de iyi hatırlamadığı bir sezon. Zira Sheffield o sezon birçok negatif rekor kırdı. Ligde oynadığı ilk 17 maçı kazanamayan Blades, bu anlamda rekor tazeledi. Öte yandan kırmızı-beyazlılar, o sezonun ilk yarısını yalnızca 5 puan topladı ve negatif bir rekora imza attı. Sezonu 23 puanla bitiren Sheffield, Championship’in yolunu tuttu. Sheffield, West Bromwich galibiyetiyle beraber geçtiğimiz haftalarda lige çıkmayı garantileyen Burnley’nin ardından Premier Lig’e yükselen ikinci takım oldu.

Burnley böyle başardı! Her şey değişir... Kompany mucizesiBurnley böyle başardı! Her şey değişir… Kompany mucizesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.