Leverkusen şampiyon gibi! Igor Tudor’dan harika başlangıç

Türkiye'de futbola ara verilse de Avrupa'da heyecan tam gaz gidiyor. Bundesliga'da şampiyonluk yolunda Leverkusen büyük avantaj yakaladı. Serie A'da Igor Tudor Lazio ile ilk maçında büyük bir zafer aldı. Premier Lig'de birbirinden güzel maçlar vardı.

Spor 31 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bundesliga’yı domine eden Bayer Leverkusen için kritik bir haftaydı. Açık ara lider olan Xabi Alonso’nun öğrencileri, Bayern Münih ile Borussia Dortmund’un karşı karşıya geleceği 27. haftada kendi sahalarında milli futbolcu Ozan Kabak’ın da forma giydiği Hoffenheim’ı ağırladı.

Mutlak üç puan isteyen Leverkusen için işler istenildiği başlamadı. Maximilian Beier, 33. dakikada attığı golle konuk takımı 1-0 öne geçirdi. Maçın 88. dakikasına kadar Leverkusen’in çabası sonuç vermedi. Ancak işler üç dakikada değişti. 88’de Robert Andrich ve 90+1’de Patrik Schick’in golleri stadyumda bulunan taraftarlara bayram havası yaşattı. Bu sezon 39 resmi maçta yenilgi yüzü görmeyen İspanyol teknik direktör Xabi Alonso’nun öğrencileri, ligde üst üste sekizinci galibiyetini alarak puanını 73 yaptı. Hoffenheim’da milli futbolcu Ozan Kabak, mücadelede 90 dakika forma giydi.

Dortmund, 10 yıl sonra Münih’te galip

Bu karşılaşmadan sonra gözler Bundesliga’da ‘Der Klassiker’ (Klasik) olarak bilinen Bayern Münih – Borussia Dortmund maçına çevrildi. 2017-18 sezonundan beri Bayern Münih’e karşılık üstünlük sağlayamayan Dortmund, Allianz Arena’daki maça golle başladı. 10’da Karim Adeyemi gelişen hızlı atakta topu ağlara gönderdi. İyi savunma yapan konuk takım 83’te Julian Ryerson farkı ikiye çıkardı. 90’da Harry Kane’nin filelere gönderdiği top VAR müdahalesiyle ofsayt nedeniyle değer kazanmadı. Maç 2-0 biterken, Dortmund, 10 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi. Sarı-Siyahlı ekip ligde rakibini deplasmanda en son 12 Nisan 2014’te 3-0 yenmişti.

Dortmund’da oyuncular maçtan sonra büyük sevinç yaşarken milli futbolcu Salih Özcan, 68. dakikada oyuna dahil oldu. Üst üste dördüncü galibiyetini alan Borussia Dortmund, 53 puanla 4. sırada yer aldı. Dört hafta sonra kaybeden ve 60 puanda kalan lig ikincisi Bayern Münih’in lider Bayer Leverkusen ile arasındaki fark ligin bitimine yedi hafta kala 13’e çıktı. Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…
Leipzig- Mainz 0-0
Werder Bremen – Wolfsburg 0-2
Mönchengladbach – Freiburg 0-3
Eintracht Frankfurt- Union Berlin 0-0

Can Uzun iki gol attı, Nürnberg ile Hertha Berlin berabere kaldı

Bundesliga 2’de milli oyuncu Can Uzun’un iki gol attığı maçta Nürnberg, Hertha Berlin ile 3-3 berabere kaldı. Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan 27. hafta karşılaşmasında Nürnberg’in gollerini, 14 ve 46. dakikada Can Uzun, 33. dakikada Lukas Schleimer kaydetti. Ev sahibi takımın gollerini ise 44. dakikada Marten Winkler, ikincisi penaltıdan olmak üzere 54 ve 56. dakikalarda Haris Tabakovic attı. Müsabakada 85 dakika görev alan genç futbolcu Can Uzun, ligdeki gol sayısını 15’e çıkardı. Bu sonuçla Hertha Berlin 38, Nürnberg ise 37 puana yükseldi.

Aston Villa Şampiyonlar Ligi’ndeki yerini kaptırmadı

Premier Lig’in cumartesi mesaisinde heyecan dolu maçlar oynandı. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için mücadele eden iki takım Aston Villa ve Tottenham evlerindeki maçta hatta yapmadı.
Aston Villa kendi sahasında Wolverhampton’ı konuk etti. Ev sahisi 36’da Moussa Diaby’nin attığı golle ilk yarıyı önde kapadı. 65’te Ezri Konsa takımını 2-0 öne geçirdi ve maç bu skorla bitti. Bu sonuçla birlikte 59 puana ulaşarak Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdüren Aston Villa 4. sıradaki yerini korudu. Galatasaray’ın sene sonuna kadar satın alma opsiyonlu olarak Aston Villa’ya kiralık olarak yolladığı Nicolo Zaniolo karşılaşmanın 63. dakikada oyuna dahil oldu.

Aston Villa ile dördüncülük mücadelesi yapan Tottenham, Luton Town karşısında 3’te Tahith Chong’un golüyle yenik duruma düşmesine karşın 51’de Issa Kabore’nin kendi kalesine gönderdiği topla beraberliği yakaladı. 86’da Son Heung-min skoru 2-1 yaparak maçın skorunu ilan etti. İlk dörde girerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma mücadelesi veren Tottenham, bu galibiyetle puanını 56 yaptı. Galibiyet hasreti dokuz maça çıkan düşme hattındaki Luton Town, 22 puanda kaldı.

Günün diğer öne çıkan maçında Manchester United, deplasmanda Mason Mount ile ön geçtiği maçta 90+9’da Kristoffer Ajer’in golüne engel olamayınca Brentford ile 1-1 berabere kaldı.  Chelsea de 10 kişi kalan Burnley karşısında 2-2’lik beraberliğe razı oldu. Milli futbolcu Enes Ünal’ın 85. dakikada oyuna dahil olduğu mücadelede Bournemouth, Everton’ı 2-1 mağlup etti. Newcastle United’ın 3-1 geriye düşmesine rağmen West Ham United’ı 4-3 yendiği haftada, Sheffield United ile Fulham 3-3 ve Nottingham Forest ile Crystal Palace 1-1 berabere kaldı.

Igor Tudor ilk karşılaşmasında Juventus önünde son dakika golüyle güldü.

Igor Tudor siftahı Juventus galibiyetiyle yaptı

İtalya Serie A’nın 30. haftasında eski Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor’u göreve getiren Lazio, Juventus’u son dakika bulduğu golle 1-0 yendi. İlk yarısı golsüz geçen karşılaşmada sessizlik 90+3’te bozuldu. Marusic, Guendouzi’nin pasında topu ağlara gönderdi ve Lazio son dakikalarda üç puanı kaptı.

Roma temsilcisinde teknik direktörlük görevine getirilen Tudor ilk maçına çıktığı bu müsabakada ilk galibiyetini elde etti. Juventus’ta forma giyen milli futbolcu Kenan Yıldız, 68. dakikada Federico Chiesa’nın yerine oyuna dahil oldu. Bu sonuçla Juventus 59 puanda kalırken, Lazio 46 puana yükseldi.

İtalya ve İspanya'da sahalar karıştı! Irkçılık varİtalya ve İspanya’da sahalar karıştı! Irkçılık var

Serie A’da alınan diğer sonuçlar şöyle…
Napoli – Atalanta 0-3
Genoa – Frosinone 1-1
Torino – Monza 1-0
Fiorentina – Milan 1-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.