İtalya ve İspanya’da sahalar karıştı! Irkçılık var

Napoli'nin oyuncuları, Juan Jesus'a Inter takımında forma giyen Acerbi'nin ırkçı sözlerinin cezasız kalmasını Atalanta maçı öncesi protesto etti. Getafe- Sevilla karşılaşmasında Marcos Acuna'ya ırkçı söylemden dolayı mücadeleye ara verildi.

Spor 30 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Napoli oyuncuları, seremonide yere çömelerek Inter'de forma giyen Acerbi'nin ceza almamasını protesto etti.

Serie A’nın 29. haftasında 17 Mart’ta oynanan Inter-Napoli maçının ardından konuk Napoli takımından Juan Jesus, Interli Francesco Acerbi’nin müsabaka içinde kendisine ırkçı hakaretlerde bulunduğunu iddia etti. Bu iddiaların ardından İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), 36 yaşındaki Acerbi’nin İtalya Milli Takımı’nın 22 ve 24 Mart’taki Venezuela ve Ekvador maçlarının kadrosundan çıkardı. Irkçılık suçlamasıyla federasyon spor hakimliğine sevk edilen Acerbi, hafta içinde kanıt yetersizliğinden aklanarak herhangi bir ceza almadı.

Bu karar, Juan Jesus tarafından ‘şaşkınlık’ ve ‘hayal kırıklığı’ ile karşılandı. Npoli, Serie A’nın futbolda ırkçılık karşıtı kampanyalarına katılmayacağını, bu konuda kendi yollarını izleyeceklerini açıkladı.
Kulüp, bu konudaki ilk eylemini Diego Armando Maradona Stadı’nda Atalanta’yı ağırladığı ve 3-0 yenildiği karşılaşma önündeki seremonide yaptı. Napolili oyuncular, Jesus’a ligde Inter ile oynadıkları bir önceki müsabaka sırasında Interli Francesco Acerbi tarafından yapıldığı iddia edilen ırkçılığı diz çökerek protesto etti. Taraftarlar, Acerbi aleyhinde tezahüratlarda bulunurken, tribünlerde de ‘Irkçılığa hayır’ yazılı pankartlar yer aldı.

 İspanya’da ırkçılık yüzünden maça ara verildi

LaLiga 30. haftasında oynanan Getafe-Sevilla maçında yeni bir futbolda ırkçılık olayı yaşandı. Karşılaşmanın 60. dakikalarında Getafe tribünlerinden bir grup taraftarın Sevillalı futbolcu Marcos Acuna’yı hedef alarak, “maymun” diye bağırmaları sonrasında hakem Iglesias Villanueva, maça kısa bir süre ara verdi. LaLiga’da ırkçılığa karşı uygulanan protokolü devreye sokan hakem Villanueva, stadyumda ırkçılığa karşı anons yaptırdı. Maçı, 5. dakikada Sergio Ramos’un attığı golle Sevilla 1-0 kazansa da karşılaşmaya ırkçılık olayı damgasını vurdu.

Vinicius ırkçılıktan bahsederken gözyaşlarını tutamadıVinicius ırkçılıktan bahsederken gözyaşlarını tutamadı

Ramos maçın ardından basına yaptığı açıklamada, “Stada maça gelenlerin kafalarına göre istediklerini söylemelerini engellemeliyiz. Bu tip insanları durdurmalıyız. Futbolun imajını temizlemek gerekiyor.” dedi. Alınan yenilgiden dolayı bazı taraftarların hakaretlerine maruz kalan Getafe Teknik Direktörü Quique Sanchez de “Çingene sözünü ırkçı bir hakaret olarak kullanmak sapkınlıktır. Statta saygı görmek zorundayız. Futbolu sirke çeviremeyiz. Bunun değişmesi için çok güçlü bir adım gerekir” diye konuştu.  İspanya futbolunda ırkçılık olayları son haftalarda özellikle Real Madridli futbolcu Vinicius’a yapılan hakaretlerle gündeme taşınmıştı.

 

Leverkusen şampiyon gibi! Igor Tudor'dan harika başlangıçLeverkusen şampiyon gibi! Igor Tudor’dan harika başlangıç

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.