Başkan doğruladı, Spaletti şampiyon yaptığı Napoli’den ayrıldı

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis, takımı şampiyon yapan teknik direktör Luciano Spaletti’nin takımdan ayrılacağını doğruladı.

Spor 29 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Spaletti, Napoli'ye veda ediyor.

Napoli, bu sezon 33 senelik hasreti dindirerek Serie A’da şampiyon oldu. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final gören ekip, Hvicha Kvaratskelya, Victor Osimhen ve Kim Min-Jae gibi yıldızların sırtında yükseldi. Bu yıldızların değerine değer katan, takıma unutulmaz sezonu yaşatan isimse deneyimli antrenör Luciano Spalleti’ydi.

Spaletti, uzun kariyerinde ilk defa Serie A şampiyonu oldu. Temmuz 2021’de takımın başına geçen teknik direktör, ilk sezonunda takımıyla üçüncü sırayı almıştı. İkinci sezonunda takımıyla beraber patlama yapan hoca, 6 hafta kala şampiyonluğun ilan edilmesindeki baş aktörlerden biriydi. Ancak Spaletti, bu rüya gibi sezonun ardından takımdan ayrılma kararı aldı. Bir süredir buna benzer iddialar dolaşıyor, Spaletti’nin yönetimle ters düştüğü iddia ediliyordu.

Serie A’dan Şampiyonlar Ligi’ne son bilet Milan’aSerie A’dan Şampiyonlar Ligi’ne son bilet Milan’a

Başkan De Laurentiis, konuyla ilgili açıklamasında “Spaletti bana kendine izin vereceği bir sene geçirmek istediğini söyledi, hayır diyebilir miydim? O bana çok şey verdi, teşekkür ettim. Bana her şeyini verdiğini ve bir çemberin kapandığını söyledi” dedi.

Napoli’nin Kravatskelya, Osimhen ve Min-Jae gibi yıldızlarına birçok takım talip durumda. Teknik direktör değişimiyle İtalya’nın son şampiyonunu hareketli bir yaz süreci bekliyor.

 

11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk11 kere maşallah! Kingsley Coman eşittir şampiyonluk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.