Esra’nın madalyası arkasındaki dağ gibi kuvvetle geldi

Bundan iki sene boksu bırakma noktasına gelen Esra Yıldız Kahraman bugün 57 kiloda olimpiyat yarı finaline yükseldi ve madalyayı garantiledi. Onun bu başarısında eşinin rolü düşünülenden fazla.

Spor 4 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Esra'nın en büyük destekçisi eşi olmuş.

Alanında büyük başarı yakalayan her sporcu için ailesinin kıymeti yadsınamaz bir gerçektir. Birçok isim başarıyı yakaladıktan sonra eşleri için “En büyük fedakarlığı o yaptı” diyerek teşekkür eder bir yandan da onore ederler. Türk boksör Esra Yıldız Kahraman için eşi fedakarlıktan çok daha fazlasını yapmış, spordan kopma noktasına gelen ismi yeniden ringlere döndürmüş.

Esra Yıldız Kahraman Brezilyalı rakibi Jucielen Romeu’yu mağlup etti ve Paris Olimpiyatları’nda yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Bu başarı aynı zamanda Esra’nın organizasyonu madalyayla kapatmayı garantilemesi anlamına geldi. O, bu yolda pes etme noktasına dahi gelmişti. Tokyo’da olimpiyat beşincisi olan ve kariyerine Balıkesir’de devam eden Esra Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi Harun Kahraman’la hayatını birleştirdi. Eşi onun kariyerinde en büyük destekçisi oldu.

Esra bu desteği “Bu anın hayalini iki senedir kuruyorum. Dün de bu konuşmayı yapabilmek için uyumadım. Bundan iki sene önce boksu bırakmış Esra vardı, bazı zorluklar yaşadım. Eşimle bugünlerin hayalini kurduk. Onunla bir konuşmamızda yaşadığım sıkıntıları anlatmış ve ağlamıştım. O da bana ‘Esra kendine güven’ dedi. Ben de ona ‘Kimse bana güvenmiyor’ demiştim. Sonra beni kaldırdı, aynanın karşısına götürdü ‘Bak kendine, sen kendine inanmazsan kimse sana inanmaz’ dedi. Benim kendime inanmam çok uzun zaman aldı. Ben kendime inanmazken eşim bana inandı, çok büyük kavgalar ettik bu yüzden, ona çok teşekkür ediyorum, o olmasa burada olmazdım. Ekibime çok teşekkür ederim” dedi.

Esra bu zaferin ve duygu dolu konuşmasının ardından Olimpiyat Köyü’ne dönerken de en büyük kahramanı eşiyle bir araya geldi. Eşi sevinç gözyaşları döken Esra’yı “Şampiyon olacaksın daha sen, ağlama. Finalde ağlayacağız” diyerek sakinleştirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.