Olimpiyatlarda hem Türkiye’yi hem Avrupa’yı temsil edecek tek kadın

Voleybol hakemi Nurper Özbar Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek. Aynı zamanda dekan olan Özbar ayrıca olimpiyata davet alan Avrupalı hakemler içindeki tek kadın oldu.

Spor 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Özbar, olimpiyata davet edilmesinin, Türkiye'nin spora verdiği değerin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda görev yapacak voleybol hakemi ve Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar Türkiye’yi temsil edecek olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Avrupa’dan olimpiyatlara sekiz hakemin katıldığını, bunların içinde tek Türk ve tek kadın hakem olarak kendisinin olimpiyatlarda görev yapacağını belirten Özbar “Türkiye’yi temsil etmenin yanı sıra aynı zamanda Avrupa’yı da temsil eden tek kadın hakem olacağım. Bu ayrı bir gurur tabii ki. Yurt içinden, yurt dışından, uluslararası düzeydeki hakem arkadaşlardan tebrik mesajları ve beni cesaretlendirmeye yönelik mesajlar yağıyor. Bu beni memnun ediyor” dedi.

Özbar olimpiyatlarda ilk kez rezerv hakem uygulaması yapılmayacağını, her hakemin günde minimum iki maçta görev alacağını söyledi. Olimpiyata katılmanın tüm hakemler için hedef olduğunu belirten Özbar konuşmasına şöyle devam etti: “Birçok hakem ‘rüyanın gerçekleşmesi’ olarak tabir ediyor olimpiyatlara katılmayı. Voleybol branşında gerçekten olimpiyatlara gidebiliyor olmak çok zor. 16 hakem içine girmeniz gerekiyor dünyada, ki bunu başardık. Hem benim için hem ülkem için hem üniversitem için çok büyük bir gurur kaynağı. Olimpiyatlarda bir hedefim yok. Olimpiyatlara katılmış olmak zaten büyük bir hedef. Gönül istiyor ki kadın milli takımımız olimpiyatlarda final oynasın. Olimpiyatta oynanan her maç çok zor, kaliteli, üst seviye o yüzden gönlümüz milli takımımızın final oynamasından yana.”

Paris 2024'e Türk Hakem: Nurper Özbar voleybol maçlarını yönetecekParis 2024’e Türk Hakem: Nurper Özbar voleybol maçlarını yönetecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.