Imoco Conegliano İstanbul’dan avantajla döndü, Fenerbahçe beş sette yıkıldı

CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçlarında VakıfBank, Imoco Conegliano'ya sahasında 3-1 yenilirken Fenerbahçe Almanya'daki maçta Stuttgart'a 3-2 kaybetti.

Spor 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Imoco'dan Vakıfbank'a darbe, avantaj İtalyan ekibinde.

Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final heyecanı İstanbul’da başladı. İki favorinin eşleşmesinde VakıfBank ve Imoco Conegliano VakıfBank Spor Sarayı’nda kozlarını paylaştı. Daniele Santarelli Türkiye’ye İtalyan ekibin koçu olarak dönerken Conegliano’nun İsveçli yıldızı Isabelle Haak da eski takımı VakıfBank’a karşı ilk kez rakip olarak sahaya çıktı.

Maça daha iyi başlayan Vakıf ilk seti 25-23 kazandı. Ancak ikinci sette rüzgârın yönü değişti, İtalyan ekip karşılaşmada durumu 25-17 ile 1-1’e getirdi. Üçüncü sete de 6-0 önde başlayan Conegliano bu avantajı set sonuna kadar korudu 25-18’le 2-1 öne geçti. Dördüncü sette de kontrolü elden bırakmayan ekip 25-18’le maçı 3-1 kazandı ve 29 Şubat’ta oynanacak rövanş maçı öncesinde büyük avantaj elde etti. Haak 26 sayıyla yıldızlaşırken maçın en değerli oyuncusu oldu. VakıfBank cephesinde Gabi’nin 15 sayısı yetmedi.

Sultanlar Ligi'nde zirvenin fiyakası bozulmuyorSultanlar Ligi’nde zirvenin fiyakası bozulmuyor

Santarelli Guidetti’ye karşı farkı açtı

Aynı zamanda Filenin Sultanları’nın antrenörlüğünü yapan Daniele Santarelli maç sonunda “Vakıfbank ile çeyrek finalde eşleşmek belki de başımıza gelebilecek en kötü şeydi ama maçı çok istedik. Galibiyeti hak ettik. İlk sette çok fazla basit hata yaptık ama sonrasında takımın mentalitesi değişti ve daha dengeli oynamaya başladık. Blokta topa fazlasıyla değdik, savunmada da çok iyiydik. İtalya Kupası’ndan sonra bunu gördüğüm için kızlarla gurur duyuyorum, bu bir koçun başına gelecek en iyi şeylerden biri” dedi. Daniele Santarelli ve Giovanni Guidetti arasında oynanan 14. maçta Santarelli 9. kez sahadan galip ayrılan taraf olmayı başardı.

Gösterdiği performansla maçın yıldızı olan Isabelle Haak “Yeniden burada olmak çok çılgınca, burada çok fazla vakit geçirdim. Çok geliştim. Bu nedenle buranın kalbimde çok özel bir yeri var. Herkesi gördüğüm için çok mutluyum, çalışanları, takımdakileri, taraftarları… Bu harika taraftar önünde yeniden oynayabildiğim için minnettarım. İyi oynadık, zor bir hafta oluyor bizim için çok fazla maç yaptık ve son enerjimizi burada harcadık. Bizimle gurur duyuyorum çünkü tüm enerjimizi ve motivasyonumuzu ortaya koyabildik” diye konuştu. 29 Şubat’taki rövanş maçında VakıfBank’ın rakibini 3-1 ya da 3-0 mağlup etmesi gerekiyor.

CEV Şampiyonlar Ligi finallerine Türkiye ev sahipliği yapacakCEV Şampiyonlar Ligi finallerine Türkiye ev sahipliği yapacak

126 günlük seri Almanya’da bitti

Fenerbahçe gecenin ikinci maçında Alman temsilcisi Stuttgart’a konuk oldu. Salon tamamen doluydu ve yarı Stuttgart taraftarına karşılık yarı Fenerbahçe taraftarı takımının arkasındaydı. Maç Fenerbahçe adına iyi başladı ve ilk set 25-22 bitti. İkinci sette büyük çekişme yaşandı ve Stuttgart 26-24’le durumu eşitledi. Üçüncü sette mutlak hakim olan Kanarya 25-19’la öne geçti ancak Alman ekibi 25-20 ile pes etmedi, durum 2-2 oldu. Fenerbahçe, son sete iyi başlamasına rağmen sonunu getiremedi ve rakibine 15-10’luk beşinci set sonucu boyun eğdi. 23 sayı bulan Kristal Rivers maçın en değerli oyuncusu oldu.

Fenerbahçe tam 126 gün sonra bir karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı. Alman ekibi gelecek hafta oynanacak rövanş maçı öncesi avantajı aldı. Sarı-lacivertliler İstanbul’daki maçı 3-0 ya da 3-1 kazanırsa direkt olarak son dörde kalacak. Maç 3-2 Fenerbahçe üstünlüğüyle biterse altın sete gidilecek. Alman ekibinin kazanması halinde Fenerbahçe turnuvaya veda edecek. Rövanş 28 Şubat Çarşamba akşamı oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.