Fenerbahçe Berlin bileti için Monaco deplasmanında

EuroLeague play-off çeyrek final beşinci maçında Fenerbahçe, Monaco'ya konuk olacak. Sarı-lacivertliler 20.00'de başlayacak maçı kazanması halinde dörtlü finale yükselecek.

Spor 8 Mayıs 2024
Fenerbahçe, dörtlü final için Monaco deplasmanında.

Fenerbahçe tarih yazmak için Monaco deplasmanına çıkıyor. Serinin ilk iki maçının oynandığı Gastone Medicin’de sahne alacak mücadele bu akşam saat 20.00’de ve S Sport ekranlarından naklen yayınlanacak. Fenerbahçe çeyrek final serisinin ilk maçını kazandıktan sonra rakibine boyun eğmiş, İstanbul’daki maçlardan da ilkini kazanarak seride öne geçmişti. Geçen cuma günü Ülker Arena’da rakibini konuk eden Fenerbahçe, Monaco’ya 65-62 yenilmiş ve beş sene sonra dörtlü final vizesi alma imkanını kaçırmıştı.

Bu sezona kadar EuroLeague play-off tarihinde oynanan 18 beşinci maçın hiçbirinde deplasman takımları galip gelememişti. Bu maçlardan birine Fenerbahçe geçen sezon Olympiakos’a karşı çıkmıştı. Daha sonra finalde Real Madrid’e kaybedecek Yunan ekip Fenerbahçe’yi geçmiş ve adını dörtlü finale yazdırmıştı. Fenerbahçe aynı kaderi yaşamak istemiyor.

Haliç'teki derbide kazanan FenerbahçeHaliç’teki derbide kazanan Fenerbahçe

Motley takımla çalışmaya başladı

Fenerbahçe’nin bu serideki en büyük eksiği Johnathan Motley oldu. ABD’li uzun sakatlığı nedeniyle dört maçın hiçbirinde forma giyemedi. Oyuncunun sağlık durumuyla alakalı olarak kulüpten “Fenerbahçe Beko’da sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Johnathan Motley takımla idmanlara başladı. Sakatlığı bulunan Yiğit Hamza Mestoğlu ise bu karşılaşmada forma giyemeyecek” açıklaması geldi.

Takımın yıldızlarından Nigel Hayes-Davis kritik maç öncesi “Beşinci maç. Her küçük ayrıntı önemli. Her sayı önemli. Her ribaund önemli. Her top hakimiyeti önemli. Her oyun önemli. Her box-out önemli. Her top kaybı önemli. Bu maçın geri dönüşü yok” derken Sarunas Jasikevicius “Beşinci maçı yine aynı tutkuyla oynamaya devam etmeli ve aynı zamanda Monaco için işleri mümkün olduğunca zorlaştırmaya çalışmalıyız. Hücumda daha iyi çözümler bulmamız, iyi bir takım oyunu sergilememiz ve parkede her şeyi ortaya koymamız gerekiyor” değerlendirmesi yaptı.

Sporda salı gündemi: Minnesota'dan son şampiyona ikinci darbeSporda salı gündemi: Minnesota’dan son şampiyona ikinci darbe

Rakamlarla beşinci maç

Serinin ilk 3 maçında sırasıyla yüzde 46, yüzde 45 ve yüzde 39 ile üçlük atan Fenerbahçe’de bu oran kaybedilen dördüncü maçta yüzde 34’te kalmıştı. Sezon içinde üç sayılık atışlar konusunda rekorlar kıran ve Valencia karşısında attığı 24 üçlükle bir EuroLeague maçında en çok üçlük atan takım rekorunu eline geçiren Fenerbahçe için dış şutlar son derece önemli olacak. Monaco seri boyunca maç başı 9.2 top kabıyla oynadı, Fenerbahçe için bu sayı 12.8. Nigel Hayes Davis’in de değindiği gibi her topun değerli olduğu bir maça çıkıyor Fenerbahçe. Dolayısıyla topun kıymetini bilerek oynayan rakibine karşı aynı duyarlılıkla oynaması lazım ve Fransız ekibini hataya zorlaması gerek. Öte yandan dikkat çeken bir diğer istatistik Monaco’nun maç başına 22.3 serbest atış kullandığı seride Fenerbahçe yalnızca 15.5 serbest atış kullandı. Her sayının değerli olduğu beşinci maçta Fenerbahçe’nin rakibine serbest atışlarla kolay sayı imkanı vermemesi gerekiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.