Haliç’teki derbide kazanan Fenerbahçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Spor İstanbul'un düzenlediği Uluslararası Haliç Kürek Yarışları sona erdi. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında çekişmeye sahne olan final gününde zafere uzanan taraf sarı-lacivertlilerin U19 takımı oldu.

Spor 5 Mayıs 2024
Uluslararası Haliç Kürek Yarışları'nda şampiyonlar belli oldu.

Avrupa’nın en büyük su sporları merkezi olan İBB Haliç Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen 4’üncü Uluslararası Haliç Kürek Yarışları sona erdi. Haliç’in eşsiz manzarası eşliğinde İstanbul’da güneşli bir havada düzenlenen etkinlikte takımlar Open 27+ Mix, Open 27+ Erkekler, Open 27+ Kadınlar, U19 Mix, U19 Erkekler, U19 Kadınlar ve Şirketler Mix olmak üzere yedi ayrı kategoride mücadele etti. Yarışların final gününü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, İBBSK Başkanı Fatih Keleş, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Celal Aksoy, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Düzgün de takip etti.

Ekrem İmamoğlu olimpiyat hedefini yineledi

Ekrem İmamoğlu organizasyonu yerinde takip etti.

Organizasyonda söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Herkesi kürek sporu yapmaya davet ediyorum, kürek sporunu çok destekliyorum. Haliç Su Sporları Merkezi buranın ana merkezi ama İstanbul’un farklı noktalarında kürek sporunun yapıldığı kulüpleri destekleyeceğiz, Marmara Denizi ve Haliç’te bir noktayı daha hayata geçirerek yaygınlaşmasını sağlayacağız. Kürek sporunda kulüplerin sayısını da artırarak dünya, Avrupa, Olimpiyat şampiyonları yetiştirmek, onların yolunu açmak istiyoruz. Her tarafımız deniz ama su sporlarında arzu ettiğimiz yerde değiliz. Bunu daha yukarılara taşımalıyız” dedi.

İstanbul’un olimpiyat adaylığını da hatırlatan İmamoğlu 2027 Avrupa Oyunları protokolünün bu ay içinde Roma’da imzalanacağını söyledi:

“2027 Avrupa Oyunları’nın belki de en fantastik, en özel sayfalarından biri de su sporları olacak. Bu noktada güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz, tabii esas hedefimiz 2036’da Olimpiyat Oyunları’nı bu güzel ve kadim şehirde yapmak. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı’yla yaptığım görüşmede kendisine ‘Evet, Olimpiyatlara İstanbul’un ihtiyacı var, İstanbul bunu çok istiyor. Ama şunu söyleyeyim, Olimpiyat Oyunları’nın da İstanbul’da Olimpiyat yapmaya ihtiyacı var. Dünyaya en güzel mesaj buradan çıkar’ demiştim.” 

Derbide kazanan Fenerbahçe

U19 derbisinde Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray karşısında üstünlük sağladı. Mix, Kadınlar ve Erkekler’de karşı karşıya gelen ezeli rakiplerin mücadelesine sarı-lacivertliler üç kategoride de kazanmayı başardı. Günün ana etkinliği olan Open 27+ kategorisinde ise kazanan Kocaeli Sümerspor oldu. İşte 4’üncü Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nın tüm kategorilerinde alınan toplu sonuçlar:

Open 27+ mix:
1. Kocaeli Sümerspor Kürek Spor Kulübü
2. Galata Kürek C
3. Boğaziçi Kürek – Suadiye Kürek
Open 27+ erkekler:
1. Moda Kürek C
2. Galata Kürek C
3. Pera Kürek
Open 27+ kadınlar:
1. Kocaeli Sümerspor Kürek Spor Kulübü
2. Moda Kürek
3. Haliç Yelken ve Kürek Spor Kulübü
Şirketler mix:
1. Turkcell Kürek Takımı A
2. Turkcell Kürek Takımı B
3. Turkcell Kürek Takımı C
19 yaş altı kategorileri:
Erkekler:
1. Fenerbahçe Spor Kulübü
2. Haliç Yelken ve Kürek Spor Kulübü
3. Galatasaray Spor Kulübü
Kadınlar:
1. Fenerbahçe Spor Kulübü
2. Altınboynuz Spor Kulübü B
3. İBB Spor Kulübü
Mix:
1. Fenerbahçe Spor Kulübü
2. Haliç Yelken ve Kürek Spor Kulübü
3. Galatasaray Spor Kulübü

Kazananlara 30’ar bin lira ödül verildi

4. Uluslararası Haliç Kürek Yarışları’nda ilk üç sırayı alan ekiplerin sporcularına madalya ve kupa takdim edildi. Open 27+ (mix, kadınlar, erkekler) ve 19 yaş altı (kadınlar, erkekler) kategorilerinde birinci olan ekipler 30 bin, ikinciler 20 bin ve üçüncüler 15 bin lira para ödülü kazandı. Ayrıca bu kategorilerde kadınlar ve erkeklerde ayrı ayrı genel klasmanda en fazla puanı alan kulübe 30 bin, ikinciye 20 bin ve üçüncüye 15 bin lira ödül verildi.

1. Lig'de ortalık karıştı, işte cadı kazanında son durum1. Lig’de ortalık karıştı, işte cadı kazanında son durum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.