Sporda salı gündemi: Minnesota’dan son şampiyona ikinci darbe

Sporda salı gündemi yoğun. Futboldan basketbola ve diğer spor branşlarına birçok gelişme yaşanıyor. Gündemde öne çıkan haberler...

Spor 7 Mayıs 2024
İşte spor dünyasında çarşamba günü öne çıkan gelişmeler.

NBA’de play-off heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Minnesota Timberwolves ilk maçını kazandığı Batı Konferansı yarı final serisinde Denver Nuggets’a konuk oldu. Eşi doğum yapan Rudy Gobert’in forma giymediği mücadelede Wolves rakibini en büyük savunma silahının olmadığı günde bozguna uğrattı. Minnesota rakibinden sadece 80 sayı yedi. Anthony Edwards önderliğindeki ekip sahadan 106-80 galip ayrıldı ve NBA’in son şampiyonu karşısında seride durumu 2-0’a getirdi. Wolves’da Anthony Edwards 27 sayı ve 7 ribaunt üretirken Karl Anthony Towns 27 sayı ve 12 ribauntla mücadele etti. Özellikle Jamal Murray savunmasında etkili olan Jaden McDaniels 26 sayıyla oynayarak hücumda da katkı sağladı. Nuggets’ta Aaron Gordon 20 sayı atarken Nikola Jokic 16 sayı, 16 ribaunt, 8 asistle oynadı. Murray 8 sayıda kaldı.

Karşılaşmanın en dikkat çekici anlarından biri hakem kararını beğenmeyen Jamal Murray’nin sahaya sıcak su torbası fırlatması oldu.

Brunson kaldığı yerden devam etti

Doğu Konferansı ilk tur serisinde Philadelphia 76ers’ı eleyen New York Knicks’te takımına liderlik eden Jalen Brunson yükselen formunu sürdürdü. Brunson’ın 43 sayı atarak üst üste dördüncü play-off maçında 40 sayı barajını aştığı gecede New York Indiana Pacers’ı 121-117 yenerek seride 1-0 öne geçti. Brunson, üst üste dört play-off maçında 40 sayıyı geçen Michael Jordan’dan sonraki ilk oyuncu oldu. Donte DiVincenzo galibiyete 25 sayıyla katkı yaparken Josh Hart 24 sayı üretti. Indiana’da altı kişi çift hanelerde skor üretirken Myles Turner 23 sayı, Pascal Siakam 19 sayı ve TJ McConnell 18 sayıyla mücadele etti.

Tartışmasız yılın çaylağı: Victor Wembanyama

Wembanyama yılın çaylağı seçildi.

San Antonio Spurs’ün Fransız yıldızı Victor Wembanyama yılın çaylağı oldu. Medya mensuplarının oylaması sonucu verilen ödülde uzun oyuncu 99 kişinin tamamının ilk sıra oyunu aldı. 2015-16 sezonundaki Karl Anthony Towns’tan beri ilk kez bir oyuncu tüm birinci sıra oylarını alarak yılın çaylağı seçildi. Wemby bunu tarihte başaran ilk Fransız oldu. San Antonio Spurs tarihinde Tim Duncan ve David Robinson’dan sonra ilk kez bir oyuncu bu ödüle layık görüldü. Genç isim, Manute Bol’un (1985-86) ardından bir sezonda blok kralı olan ikinci çaylaktı. Bir sezonda maç başına 30 dakikadan daha az süre alıp 20+ sayı, 10+ ribaund ve 3+ blok ortalamaları yakalayan ilk oyuncu oldu. Bir sezonda 1500+ sayı, 700+ ribaund, 250+ asist, 250+ blok ve 100+ üçlük istatistikleri yakalayan ilk oyuncu olmayı da başardı. Oylamada ikinci sıra Oklahoma City Thunder’dan Chet Holmgren’in olurken üçüncü sıra Charlotte Hornets’ten Brandon Miller’a gitti.

Eczacıbaşı’nda iç transfer harekâtı

Son iki sezonun Sultanlar Ligi finalisti Eczacıbaşı, smaçör Alexa Gray sözleşme uzatma kararı aldı. Irina Voronkova ile vedalaşan ve geçen sezonu Imoco’da geçiren Kathryn Plummer’ı kadrosuna katmaya hazırlanan Eczacı’da Kanadalı smaçörle yola devam etme kararı çıktı. Gray final serisinde Fenerbahçe’ye karşı kazanılan özellikle serinin ikinci maçında büyük gol oynamıştı. Kulüpten yapılan açıklamada “Birlikte mücadele dolu bir yolculuğa başladığımız oyuncumuz Alexa Gray, yeni sezonda da turuncu formayı taşıyacak” dendi. Eczacı ayrıca tecrübeli oyuncusu Jovana Stevanovic ile de sözleşme uzattı. Stevanovic de Beyza Arıcı yerine dahil olduğu anlarda final serisinde fark yaratan isimlerden biri olmuştu. Bir başka orta oyuncu Jack Sinead Kısal’la da yeni sözleşme imzalandı. Yerli statüsünde oynayabilen Sinead Eczacıbaşı kadrosunda bu özelliğiyle önemli bir yer tutuyor.

Eczacıbaşı son olarak Ferhat Akbaş’la da resmi olarak yollarına devam ettiklerini duyurdu. Üç sezondur takımın başındaki Akbaş’ın takımı çalıştırmaya devam edeceği açıklandı. Ferhat Akbaş da imzayı “Türk voleybol tarihine damga vurmuş ve böylesine köklü bir müzeye sahip Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün, üç sezondur değerlerini taşımanın gururu yanında, bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kulübün değerlerini çok önemsiyor ve benimsiyorum. Gelecek yıllardan çok umutluyum. Birlikte büyük zaferler elde etmek için sonuna kadar çalışacağız” sözleriyle paylaştı.

Nottingham Forest’ın itirazına ret

Nottingham’ın itirazı reddedildi, puan silme cezası kaldı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Nottingham Forest’ın, mali kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle verilen 4 puan silme cezasına yaptığı itirazın reddedildiği duyuruldu. Ligin internet sitesinden yapılan açıklamada, Bağımsız Temyiz Kurulunun kararı onayladığı bildirildi. Nottingham Forest, bu cezanın onaylanmasıyla sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala küme düşme hattının 3 puan üstünde yer alıyor. Ligin Karlılık ve Sürdürülebilirlik Kuralları’na göre üç yıllık dönemde takımların en fazla 105 milyon sterlin zarar etmesine izin veriliyor. Ancak üç yıllık mali dönemin ikisini Championship’te geçiren Nottingham Forest’ın, Premier Lig’deki ilk sezonunda 61 milyon sterlin zarar etme izni bulunuyordu. Mayıs 2022’de Premier Lig’e yükselmesinden bu yana 43 futbolcu için yaklaşık 250 milyon sterlin harcayan kırmızı-beyazlı ekibin puan cezası almasında yüksek maaş politikası da önemli rol oynadı.

Thiago Silva yuvaya döndü

Sezon sonunda Chelsea’den ayrılacağını açıklayan Thiago Silva, altyapısında yetiştiği Brezilya kulübü Fluiminense’ye döndü. Silva, Chelsea’de sezonunun bitmesinin ardından ülkesine dönecek ve takıma katılacak. Silva 2020’den bu yana Chelsea forması giyiyordu ve takımıyla Şampiyonlar Ligi zaferi yaşamıştı.

GKN Kargo resmen iflas etti

Bu sezon başında aralarında Galatasaray ve Beşiktaş’ın da bulunduğu bazı spor kulüplerine sponsor olan şirket GKN Kargo, resmen iflasını açıkladı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre şirketin 563 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı. Borcun 50 milyon liraya yakın bölümü Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Şanlıurfaspor’un alacaklarından oluşuyor.

Stanimir Stoilov: Süper Lig’e yükselmeyi güzel bir şekilde başardık

Göztepe’yi Süper Lig’e yükselten teknik adam Stoilov konuştu.

1. Lig’den Süper Lig’e yükselmeyi sezon henüz bitmeden garantileyen Göztepe’de teknik direktör Stanimir Stoilov basın mensuplarına demeç verdi. “İnsanlar bu ligin ne kadar zor olduğunu, hatta Süper Lig’den daha zor olduğunu söylese de biz Süper Lig’e yükselmeyi güzel bir şekilde başardık. Şimdi sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuşan Bulgar teknik adam, sezonu iyi bir şekilde bitirdiklerini, başta oyuncular olmak üzere herkesin katkısıyla Süper Lig’e yükseldiklerini söyledi.

Göztepe’de göreve geldiğinde takımın pek de iyi gitmediğini ve stadyumun yarı yarıya dolduğunu hatırlatan Stoilov, “Bunu bizim kesinlikle tam olarak doldurmamız ve kapalı gişe oynatmamız gerekiyordu. Futbol tarzımızı biraz değiştirdik. Daha atak, daha agresif bir oyun oynamak istedik ve bununla ilgili de oyuncularımızla çalışmalar yaptık. Oyuncularımız ne istediğimizi çok iyi bir şekilde anladı ve stadımızda son 10 maçı da taraftarlarımızla kapalı gişe oynadık. Futbolda zor günler de var. Onların her zaman bizim yanımızda olacağına inanıyorum. Futbolda ne yapmayı biliyorsanız, aklınızda bir şeyler varsa istediklerinizi gerçekleştirmek daha kolaydır. Benim de zaten geldiğimde aklımda bir plan vardı. Daha önce çalıştığım kulüplerde de planım hazırdı. Planımın üzerine çalışmaları gerçekleştirdim sonra da başarı geldi.” dedi.

Kazanmayı sevdiğini belirten Stanimir Stoilov sözlerini, “Benim için beraberlik hiçbir zaman iyi bir sonuç olmadı. Bunu oyuncularıma da aynı şekilde hiçbir zaman kabul edilmeyeceğini ilettim. Oyuncularım da zaten bu dediğim şeylere sahip, bunu kalbinde hisseden oyuncular. Zaten onların da desteğiyle birlik olduk ve bununla beraber iyi sonuçlar gelmeye başladı. Bu sonuçlarla beraber yolumuza her gün güçlenerek devam ettik. Hoca olarak benim için en önemlisi oyuncularımı her gün daha iyi olmaları için zorlamamdı. Çünkü ben onlar geliştiği zaman iyi olurum ama gelişmezlerse iyi olmam” şeklinde tamamladı.

Sadettin Saran, Ali Koç’un kararını bekliyor

Fenerbahçe’de seçimli genel kurul tarihi yaklaşırken başkan adaylığı için yeni gelişmeler yaşanıyor. Geçmişte adaylığını açıklayan Sadettin Saran, mevcut başkan Ali Koç’un aday olması durumunda seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Saran Group yönetim kurulu başkanı aynı zamanda Ali Koç’un aday olmaması halinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceğini belirtti. İşte Saran’ın açıklamaları:

“Sayın Başkanımız, Cuma gününe kadar aday olma yönünde bir irade ortaya koyarsa, sözümüzün gereği, başkanımız lehine seçimlerden çekileceğiz ve başkanımızın önderliğinde kulübümüzü maddi manevi desteklemeyi sürdüreceğiz. Diğer durumda, Pazartesi gününden itibaren, şartsız olarak kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu ilan edecek; Türk spor tarihinin en hazır yönetimi olma iddiamız ve süre sabır istemeden derhal başarı hedefimize odaklanarak çalışmalarımızı hızlandıracağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.