Salının getirdikleri… İşte salı günü boyunca spor dünyasında yaşananlar

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber'le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye'de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar...

Spor 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı günü öne çıkan gelişmeler.

NBA’de Los Angeles Lakers Batı Konferansı’nın zirvesinde yer alan Oklahoma City Thunder’ı ağırladı. İnişli çıkışlı bir grafik sergileyen Lakers maça iyi başlamadı ve 13-2 geri düştü. Ardından savunmadaki vidaları sıklaştıran ekip çeyrek sonunda öne geçti. İlk 12 dakika berabere biterken Lakers devreyi 52-43 önde kapadı. Üçüncü çeyrekte hücumda da ritim bulan Los Angeles son bölüme 89-72 önde girmeyi başardı. Bu kısımda farkı koruyan takım maçtan 116-104 galip ayrıldı. OKC 42-19’a gerilerken Minnesota’nın gece oynadığı maçı kazanmasıyla konferans liderliğini rakibine devretti. Lakers 34-29’a geldi ve dokuzuncu sıraya yükseldi.

D’Angelo Russell karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlarken Anthony Davis 24 sayı ve 12 ribauntla mücadele etti. LeBron James 19 sayı, 11 ribaunt ve sekiz asist üretti. OKC’de Shai Gilgeous-Alexander 20 sayıyla oynarken Chet Holmgren ve Lu Dort’un 15’er sayısı yetersiz kaldı.

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Brooklyn Nets-Memphis Grizzlies 102-106

Minnesota Timberwolves-Portland Trail Blazers 119-114

Milwaukee Bucks-Los Angeles Clippers 113-106

Utah Jazz-Washington Wizards 127-115

Sacramento Kings-Chicago Bulls 109-113

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat PFDK’ya sevk edildi

Hasan Arat ile birlikte 11 Süper Lig kulübü de disipline sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’den 11 kulüp ile Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. TFF’den yapılan açıklamada, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor, Hatayspor, Başakşehir, Samsunspor,  Pendikspor, Adana Demirspor ve Alanyaspor’un çeşitli sebeplerle disipline gönderildiği belirtildi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat’ın da hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK’ye sevk edildiği aktarıldı.

Ligue 1’in ismi değişti

Fransız futbolunun en üst düzey ligi Ligue 1’in isim sponsoru değişti. Uber Eats Ligue 1 olarak geçen ligin isim haklarını McDonald’s markası aldı. McDonald’s ligin isim hakları için Fransızlara yıllık 20 milyon euro ödeyecek. Ligin ismi bu anlaşma hayata geçtikten sonra Ligue 1 McDonald’s olacak.

Eda’nın heykeli Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak

Eda Erdem’in heykeli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak.

Türk voleybolunun başarılı ismi, aynı zamanda Filenin Sultanları ve Fenerbahçe’nin kaptanı Eda Erdem’ heykelinin açılışı için gün sayıyor. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada açılış tarihi verildi. Eda’yı ölümsüzleştirecek çalışma 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılacak. Heykeltıraş Pınar Öktem tarafından yapılan heykelin açılış töreni Ülker Stadyumu’nun protokol girişi önünde saat 11:00’de yapılacak. Fenerbahçe konu hakkında resmi bir yazı da yayınladı:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi zeki ve çevik bir sporcu Eda Erdem…

Ahlaklı duruşuyla da herkese örnek, Türk kadının umudu, geleceğe ışık tutan bir Fener gibi genç sporcuların kahramanı oldu!

Şimdi, tüm bu başarılarıyla adını Fenerbahçe ve Türk voleybol tarihine altın harflerle kazıyan efsane voleybolcumuz Eda Erdem Dündar’ın heykeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Fenerbahçe efsanelerinin arasındaki yerini alıyor.

Türk milletinin evladı, Fenerbahçe’nin neferi Eda Erdem’in heykeli, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin önündeki yerini alacak.

Kadıköy’ün en güzel yerinde, Fenerbahçe’sinin kalbinde, ‘Kahraman Türk Kadını’nın öncüsü olarak ışık saçacak, geleceğe umut aşılayacak.

Türk sporunun simge ismi kaptan Eda Erdem Dündar’ın, kariyerine nakşettiği her bir başarının nice gençlere örnek olmasını temenni ederiz”

Galatasaray deplasmanda Bigadiç’e set vermedi

Efeler Ligi’nin 23’üncü haftasında Bigadiç Belediye, Galatasaray’ı ağırladı. Ligin son sırasındaki rakibine karşı son üç maçını kazanarak formda gelen sarı-kırmızılılar bu maçta da zorlanmadı. 25-15, 25-11 ve 25-22 ile sonuçlanan setler sonucu maçı 3-0 kazanan Cim-bom, puanını 50’ye yükseltip dördüncü sıradaki yerini korudu. Bigadiç ise altı puanla ligin son sırasında bulunuyor.

Aynı gün alınan diğer sonuçlar…

Hatayspor – Burşa Büyükşehir Belediye, 1-3

Develi Belediye – Ziraat Bankası, 1-3

Galatasaray’dan savcılığa suç duyurusu

Galatasaray, tüzel kişiliği hakkında yapılan suçlamalara karşı savcılığa gitti.

Galatasaray yaptığı resmi açıklamayla üç isim hakkında savcılığa başvurduğunu açıkladı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Kulübümüz ve yöneticileri hakkında suç teşkil eden açıklamaları nedeniyle Adnan Aybaba, Serhat Ulueren ve Ahmet Akpınar isimli şahıslar hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, sürecin her safhası tarafımızda yakinen takip edilecektir.

Kulübümüze fütursuzca asılsız yakıştırmalarda bulunanlara karşı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tolerans gösterilmeyeceğini kamuoyuna hatırlatmak isteriz.”

Hakkında suç duyurusunda bulunulan isimler Galatasaray’la terör örgütlerini bağdaştıran ifadeler kullanmış, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakkında da hakaret içeren söylemlerde bulunmuşlardı.

Cem Bölükbaşı Le Mans Avrupa’da yarışacak

Cem Bölükbaşı yeteneklerini dayanıklılık serisinde sergileyecek.

Pistlerde Türkiye’yi temsil eden, geçmişte de Formula 2 ve Super Formula’da yarışan Cem Bölükbaşı’nın bu yıl mücadele edeceği organizasyon belli oldu. E-spor’da elde ettiği başarıların ardından pistlere geçen 26 yaşındaki pilot, dört saat süren yarışlarıyla pilotları hem fiziksel hem de zihinsel olarak zorlayan Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’na katılacak. Bu organizasyonda ilk kez 14 Nisan’da İspanya’nın Barselona kentinde piste çıkacak Cem Bölükbaşı, Lüksemburg’un DKR Engineering takımı adına mücadele edecek. 42 farklı arabanın yer alacağı şampiyonada milli pilot, LMP2 Pro/Am kategorisinde yarışacak. Sezon sonunda LMP2’nin şampiyonu ile ikincisinin yanı sıra LMP2 Pro/Am, LMP3 ve LMGT3’ün birincileri Le Mans 24 Saat Yarışı’na katılmaya hak kazanacak.

Elke Lale’den gümüş madalya

Milli eskrimci Elke Lale Van Achterberg, Tekerlekli Sandalye Eskrim Avrupa Şampiyonası epe B kategoride gümüş madalya kazandı. Milli eskrimci Elke Lale Van Achterberg, final müsabakasında İtalyan Rossana Pasquino’ya 8-6 yenilerek ikinci oldu.

Şampiyonada 7 Mart Perşembe günü Hakan Akkaya flöre A, Şenay Güner kılıç A kategoride; 9 Mart Cumartesi günü ise Elke Lale ve Şenay Güner flöre A ve B kategorilerinde, Hakan Akkaya ise epe A kategorisinde mücadele edecek.

Beşiktaş'tan federasyona seçim çağrısı, Meler ve Gençerler tepkisiBeşiktaş’tan federasyona seçim çağrısı, Meler ve Gençerler tepkisi

Milli para halterci Besra Duman’dan bronz madalya

Türkiye Halter Federasyonunun açıklamasına göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentindeki Para Halter Dünya Kupası kadınlar 55 kiloda podyuma çıkan Besra Duman, 120 kiloluk derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.