Beşiktaş’tan federasyona seçim çağrısı, Meler ve Gençerler tepkisi

Beşiktaş, yayınladığı açıklamayla TFF'yi istifaya davet ederken Galatasaray maçı hakemi Halil Umut Meler ile VAR hakemi Koray Gençerler'i oynadıkları karşılaşmalarda görmek istemediklerini açıkladı.

Spor 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'tan sitem dolu açıklama.

Süper Lig’in 28. haftasında son derece kritik bir derbi oynandı. Galatasaray, Beşiktaş’ı deplasmanda 1-0 yenerek liderliğini korudu.

Karşılaşmanın ikinci yarısı başında Cenk Tosun’un rakip ceza alanı içinde Derrick Köhn’le mücadelesi sonu yerde kaldığı pozisyonda Beşiktaş cephesi penaltı bekledi. Ne hakem Halil Umut Meler bu yönde karar verdi ne de VAR’daki Koray Gençerler Meler’i ekran başına çağırdı. Maç sonrası Beşiktaş taraftarının sosyal medyada pozisyon özelinde tepkisi vardı. Eski hakemlerin birçoğu VAR’daki Gençerler’in Meler’i ekran başına çağırmama kararını doğru olarak nitelerken nihai kararı Meler’in sahada vermesi gerektiğine hükmettiler. Ancak bu yorumlar ve bakış açısı Beşiktaş’ı ikna etmedi. Kulüpten federasyon ve maçın hakemleri hakkında negatif yönde açıklama geldi.

Galatasaray Dolmabahçe'den lider çıktıGalatasaray Dolmabahçe’den lider çıktı

Açıklamanın başında Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı sonrası federasyon aleyhine istifa açıklaması yapan Galatasaray Kulübü ve Başkan Dursun Özbek’e istinaden “Aylardır “Federasyonumuzun arkasındayız” diyerek işlerine gelmeyince “istifa” diye çağrı yapanların derbi maçtan sonraki düzeysiz tutumunu hayretle izledik. TFF Disiplin Kurulu’nu istediği saatte toplayıp istediği şekilde nasıl karar aldırabildiğini tüm kamuoyu da ibretle izlemiştir. Bu çifte standartlar, Türk futbolunun geleceği için büyük endişe yaratmaktadır ve çok ciddi sosyal yaralanmalara fırsat verecek niteliktedir” dendi.

Devamında federasyona yönelik olarak “Beşiktaş’tan Riva’ya sesleniyoruz!” şeklinde başlayan kısımda “Futbolumuzda tüm kaosların içinde adı geçen ve sürekli Beşiktaş’ın kritik maçlarına ısrarla atanan Halil Umut Meler’in dün vermiş olduğu oyunun akışını değiştiren skandal kararlar, futbolun adaletine olan güveni ortadan kaldıran ciddiyette hatalardır. Derbide, Cenk Tosun’un penaltı pozisyonunda VAR incelemesi yapılmaması, Omar Colley’in pozisyonunda hafta içi gözleri görmeyen VAR’ın bu maçta şahin kesilen gözleriyle kararın kırmızı karta döndürülmesi ve oyunun sistemli olarak yavaşlatılmasına göz yumulması, Türk futbolunda alışıldık hale gelen, ancak asla alışılmaması gereken skandal kararlardır” dendi.

Bunun üstüne “VAR masasındaki tavrıyla her maçta takımımızı bilinçli bir şekilde doğrayan Koray Gençerler’i de unutmuyoruz! Beşiktaş camiası olarak, Halil Umut Meler’i ve Koray Gençerler’i artık maçlarımızda görmek istemiyoruz” sözleriyle hakemler konusunda sitem edildi.

Beşiktaş Kulübü’nden sitem dolu açıklama ve hakem eleştirisi.

TFF hakkındaki seçim çağrısı “Adil bir rekabet düzeni oluşturulmayan Türk futbolunda masa başı oyunlarıyla elde edilen şampiyonlukların uluslararası karşılaşmalarda sonu hüsranla biten deneyimlerden öte bir sonuç getirmediği ortada olup, daha fazla vakit geçirilmeden futbolumuzda tüm organlarıyla kapsamlı ve çağdaş bir yeniden yapılanmanın bir an önce yapılması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Tüm uyarılarımıza ve temaslarımıza rağmen hiçbir önlem almayan TFF’nin, Türk futbolunu bu kaostan çıkarmak adına acil olarak seçime gitmesinde büyük yarar görüyoruz. Yeni göreve gelecek futbol federasyonunun ve kurullarının, Türk futbolunu çok daha iyi yerlere götüreceğine inanıyoruz” sözleriyle yapıldı.

Dursun Özbek: O fotoğraf gayrı ihtiyariDursun Özbek: O fotoğraf gayrı ihtiyari

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.