Fenerbahçe yaralarını sarmak için Sivas karşısında

Süper Lig’de haftaya lider başlayan Fenerbahçe, perşembe akşamı alınan 6-1’lik Nordsjaelland mağlubiyeti ardından ilk maçına Sivasspor karşısında çıkacak.

Spor 4 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Sivasspor kozlarını Kadıköy'de paylaşacak.

Süper Lig’de Karagümrük galibiyetiyle birlikte Galatasaray’ın Hatayspor mağlubiyetini değerlendirip liderliğe yeniden yükselen Fenerbahçe nefes aldı. Ancak eksik Kanarya hafta içinde Danimarka deplasmanından tarihi bir mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler 6-1 kaybederken Konferans Ligi H Grubu’ndaki liderliğini rakibine bırakıp son haftaya 3. sırada girdi.

Kanarya lig mesaisine sahasında Sivasspor’a karşı dönecek. Fenerbahçe ve Sivasspor bu akşam 20.00’de Kadıköy Ülker Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Haftaya 34 puanla lider giren Kanarya, Galatasaray’ın Pendikspor galibiyetinden sonra liderliğini korumak adına mücadele verecek. Maçı Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcılıklarını Esat Sancaktar ve Mehmet Kısal yapacak. Dördüncü hakem olarak Turgut Doman görev alacak.

Fenerbahçe'ye sakat oyunculardan müjdeli haber geldiFenerbahçe’ye sakat oyunculardan müjdeli haber geldi

Fenerbahçe’de eksikler dönüyor

Sarı-lacivertlilerde bir süredir sahalardan uzak kalan Alexander Djiku ve Fred takımla çalışmalara başladı. Fred’in 11’de Djiku’nun ise kulübede olması muhtemel. İki oyuncunun yaklaşık bir aydır sahalardan uzak olduğu dönemde Kanarya ligde Trabzonspor’a yenilip Adana Demirspor’la berabere kaldı. Konferans Ligi’nde hem Ludogorets hem de Nordsjaelland deplasmanlarında alınan mağlubiyetlerle liderlik Danimarka ekibine kaptırıldı.

Son olarak Danimarka deplasmanında kadroda olmayan Ferdi Kadıoğlu’nun sahada olması bekleniyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Rodrigo Becao ve Miha Zajc da yarınki müsabakada forma giyemeyecek.

Fenerbahçe için gelecek haftaki derbi karşılaşması öncesi Miguel Crespo ise sarı kart sınırında. Portekizli kart görmesi halinde Beşiktaş’a karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçe ile A Spor arasında 'balon' kriziFenerbahçe ile A Spor arasında ‘balon’ krizi

Sivas Şimşek’le yenilmiyor

Sivasspor ve Bahattin Şimşek arasında enteresan bir istatistik var. Yiğidolar, bundan önce Şimşek’in yönettiği 7 maçta 5 kez kazandı ve 2 kez berabere kaldı. Sivas Şimşek döneminde hiç kaybetmedi. Takım geçtiğimiz hafta Trabzonspor’la 3-3 berabere kaldı. Ondan önce de Kayserispor’la puanları paylaştı. Son dönemlerin formsuz ekibi son galibiyetini 28 Ekim tarihinde Alanyaspor deplasmanında 2-1’le aldı. Sivas bu akşamki maça 15 puanla çıkacak.

Tarih Fenerbahçe’den yana

İki ekip daha önce 41 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 23 tanesini Fenerbahçe kazanırken Sivasspor sahadan 7 kez galip ayrıldı. 11 maç berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertliler ağları 83 kez havalandırırken Sivas 45 gol attı.

Fenerbahçe’de Ali Koç ve yönetimden Samandıra’ya ziyaretFenerbahçe’de Ali Koç ve yönetimden Samandıra’ya ziyaret

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.