Şampiyonluk yarışında FETÖ kavgası: Dursun Özbek, Ali Koç ve Fenerbahçe’yi hedef aldı, Aziz Yıldırım sert yanıtladı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sabah saatlerinde Fenerbahçe hakkında “Google'a girin; ananas, tesbih, teşvik, şike, halı sahada dostluk maçları yazın, bakın karşınıza ne çıkıyor” dedi. Özbek’e yanıt Aziz Yıldırım’dan yanıt geldi.

Spor 27 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek, hem federasyonu istifaya çağırdı, hem de Ali Koç hakkında sert ifadelerde bulundu.

Son günlerde Galatasaray ve Fenerbahçe arasında lig tablosunda verilen mücadele demeçlere de taşındı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek hakem kararları nedeniyle yapılan karşılıklı sert açıklamalara sponsorluk anlaşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken katıldı.

‘Federasyonun istifasını istiyoruz’

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’yı son saniyede gelen tartışmalı penaltı sonrası mağlup etmesi üzerine Galatasaray sosyal medya kanallarından TFF’yi istifaya davet etmişti. Bu çağrısını yineleyen Dursun Özbek şöyle konuştu:

“Yeni seçilmiş bir TFF’nin desteklenmesini söyledim. Onların arkasında durduk ama son zamanlardaki hızlı gelişmeler, olaylar öyle bir seviyeye geldi ki bu TFF’nin bundan sonraki dönemde Türk sporuna fayda getiremeyeceği kanaatine ulaştık. Avrupa’da ve Dünya’da hedeflerimiz var. Galatasaray’ın rakip kulüplerin ve Türk futbolunun hedefleri var. TFF bizi bu hedeflere götüremez. O yüzden yapılması gereken taze kuvvet, yenilenme, yeniden yapılanma… Türk sporuna daha kıymetli hizmetler verecek yönetim gelmesi. Bunun da arkasındayız.”

VAR’la ilgili tartışmalara da değinen Özbek “VAR sisteminin Türk futboluna gelmesiyle beraber bazı tartışmaları bitirmesi hedefleniyordu. Bunda büyük ölçüde başarılı oldu ama hala VAR’ı yöneten kişilerde tereddütler var. Sadece büyük takımların maçlarını kastetmiyorum. Diğer maçlarda da büyük hatalar olduğu kanaatindeyim. Daha önceki bildirimizde de biz artık bir yenilenmeyi düşünmemiz lazım. Çünkü bu spekülasyonlar artık öyle seviyeye geldi ki hiçbir kulüp memnun değil. Onun için bu tartışmaların daha da büyümesini engellemek lazım. Bunun için de yenilenmeye ihtiyaç var” dedi.

‘Savaşımız bir koalisyona karşı’

Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında bir topluluğa karşı koyduğunu belirten Özbek “Galatasaray Spor Kulübü birçok cephede savaşıyor. Özellikle futboldaki yarışa baktığımız zaman Galatasaray bir koalisyona karşı savaşıyor, yarışmayı sürdürüyor. Bunun mevcudiyetini herkes görüyor, biliyor. İsim açıklamaya gerek yok. Camiamın ve bütün Galatasaraylıların bunu görmesini istiyorum. Aynı abilerimizin Çanakkale’de şehit düştükleri dönem gibi. Bir koalisyon güçleri var. Şu anda yönetimimiz bir mücadele vermektedir” dedi.

Beşinci yıldız hedefine de değinen Galatasaray Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şampiyon olmak istiyoruz. Beşinci yıldızı takmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki aylarda seçim polemiği gündemi etkilememeli. Bunu kaçamak bir cevap olarak değerlendirmeyin. Biz mermer kadar bir arada sağlam olarak bu sezonu götürmek durumundayız. Seçimin konuşulacağı tarih vardır, o zaman konuşuruz. Bu şampiyonluk yarışının etkilenmemesi lazım.”

Icardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldıIcardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldı

‘Böyle ceza mı olur’

Galatasaraylı Mauro Icardi PFDK tarafından verilen cezanın ardından gündeme oturmuştu. Bir maçlık cezasını Antalyaspor karşısında çeken Arjantinliye karşılaşmanın oynanacağı gün ceza verilmesi hakkında konuşan Dursun Özbek “Icardi olayında tartışılması gereken husus şu; düşünün ki biz akşam saatlerinde bir maça çıkacağız. Taktik çalışmalar Icardi tedbirsiz sevk edildiği için onunla yapılıyor ve otobüse biniliyor. Otobüste Icardi’nin bir maç ceza aldığını öğreniyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Elbette ki cezayı haksız buluyoruz. Geçmişte sadece para cezası verilirken Icardi’ye men cezası verdiler. Yedi düvele karşı mücadele ediyoruz derken bahsettiğimiz şey bu. Kimse merak etmesin, Galatasaray bu mücadeleden galip çıkacak.” dedi.

‘Ali Koç bir proje’

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç hakkında geçmişte verdiği söylemleri hatırlatan Dursun Özbek “Bir tuzağa düşmemek lazım. Rakip takımın bize bu söylemleri gönderen rakibin başkanlarının bir proje olduğunu söylemiştim. Bunun arkasındayım. Cinayet mahalline evvela katil gelir dedim. Bunu yorumlamanız lazım. Google’a girin; Ananas deyin, tesbih deyin, şike deyin, halı saha dostluk deyin çıkıyor karşınıza! Sanki bunları ben yapmışım gibi! Onlara bir ağabey tavsiyesi; içinde bulunduğunuz ateş, üfleyerek sönmez, bunu kafanıza yazın!” dedi.

'Aşkın Olayım'ı Kerem Aktürkoğlu söyledi‘Aşkın Olayım’ı Kerem Aktürkoğlu söyledi

‘Toplumu germeyin’

Fenerbahçe cephesinde yönetici Selahattin Baki’nin yaptığı açıklamalara da değinen Özbek şu ifadeleri kullandı:

“Rakiplerimizin gerçek dışı söylemlerine, Galatasaray’ı yıpratma çabalarına nezaketimiz çerçevesinde cevap veriyoruz. Bu demek değil ki, bu seviyeyi sürekli sürdüreceğiz! Bugün toplumu germek, birbirine düşman edici dil kullanmak son derece sakıncalı. Tamir edilmesi güç olaylar yaratacağı endişemiz var. Galatasaray’ı sevenler itidalli olmalı. Toplumu gerekecek konularda herkes itidalli olsun.”

‘Kasımpaşa maçında olanları unutturmaya çalışıyorlar’

Fenerbahçe’nin Kasımpaşa karşısında kazandığı maçta alınan hakem kararlarına değinen Başkan Özbek “Rakibimiz bir konuyu gözden kaçırmaya çalışıyor. Galatasaray’ın bütün yaptıklarıyla Galatasaray taraftarlarından çok Fenerbahçe yönetimi ilgileniyor. Bizle ilgili haberleri gerek troll hesaplardan gerek kendi hesaplarından bu derece gündeme getirmelerinin tek sebebi var, o da geçen hafta sonu oynadıkları Kasımpaşa maçı. Bahsettiğim koalisyonun etkilerini orada gördük. Koalisyonun içinde Galatasaray haricindeki futbol bileşenlerinin birçoğu var. Dolayısıyla bunu orada yaşanan rezilliği unutturabilmek için Galatasaray ile ilgili konular gündeme getirilerek gündem değiştirme çabasından başka bir şey değil” dedi.

‘Gelecek yönetim ders çıkarmalı’

Sezon sonu seçime gidecek Galatasaray’da aday olup olmayacağı hala belli olmayan Dursun Özbek bir sonraki dönem için konuştu. İleride yapılacaklar için ‘gelecek yönetim’ tabirini kullanan Özbek “Derrick Köhn transferini keşke daha önce bitirseydik ve Avrupa listesine ekleyebilseydik dediniz mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ara dönem transfer dönemleri en zor transfer dönemleridir. Elinizde iyi bir futbolcu varsa bunu bırakmazsınız ya da önemli rakamlarla bırakırsınız. Hedefimiz olan rakamlarda en uygun seviyeyi yakalamak üzere hareket ettik. Bu sene Avrupa’ya veda ettik ama önümüzdeki sene inşallah Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak, o dönemdeki yönetim bugünkü olaylardan ders çıkararak, daha güzel bir hazırlık yapıp yine Şampiyonlar Ligi serüvenine devam edecektir.”

Galatasaray Başkanının bu söylemi mayıs ayında yapılmalı planlanan seçimde aday olmayı düşünmediği şeklinde yorumlandı.

Mehmet Büyükekşi'nin Galatasaray üyeliğinden ihracı istendiMehmet Büyükekşi’nin Galatasaray üyeliğinden ihracı istendi

‘Büyükekşi kararı disiplin kurulunun’

Galatasaray’da eski yönetici Sedat Doğan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin kulüp üyeliğinden ihracı talebiyle dilekçe vermişti. Bu konu hatırlatılan Dursun Özbek “Tüzüğümüz gereği yönetim kurulu bu tip talepleri disiplin kuruluna iletmek zorundadır. Kararı disiplin kurulu verecektir” dedi.

‘Sponsorlukta 50 milyon euro’yu geçtik’

İmzalanan sponsorluk anlaşmasıyla birlikte, göreve geldikleri günden beri anlaştıkları şirketlerden elde ettikleri gelirlere değinen Özbek Bankalar Birliği’yle yapılan anlaşmanın da kulübe verdiği zararı yineledi.

“Bizden önce ligde istenen başarı gelmemişti. Biz böyle bir takımı devraldık, ilk senemizde şampiyon olduk. Sponsorluklar da başarılarla birlikte paralel gidiyor. Geçtiğimiz sezon elde ettiğimiz sponsorluk geliriyle bu sezonki çok farklı. Sponsorluk gelirimizde Galatasaray tarihindeki en büyük seviyeye ulaştık. 50 milyon euro’luk hedefimizi de geçmiş bulunuyoruz. Ancak Bankalar Birliği anlaşmasında faiz ve anapara ödemeleri başlandı. Bununla birlikte gelirlerimizin yüzde 50’si kesiliyor. Bunun için gelir hedefinin 2 katını elde etmek zorundasınız çünkü gelirinizin yarısı borca gidiyor.”

Vallahi penaltıyım billahi penaltıyımVallahi penaltıyım billahi penaltıyım

Aziz Yıldırım’ın Dursun Özbek’e yanıtı sert oldu.

Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım, aynı gün konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Yıldırım’ın ‘Aziz Yıldırım ve Dava Arkadaşları’ imzasıyla metni yayınlaması dikkat çekti. İşte o açıklamalar…

“Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in bugün yapmış olduğu açıklamaları dikkatle izledim. Kendisine, Google’da “Fetöcü kulüp” şeklinde arama yapıldığında karşısına hangi kulübün çıktığını sormakla birlikte, “sarı-lacivert duvar”, “ne şikesi memleket elde gidiyor”, “50.000 kişi ile sivil darbe yapacaklardı” kelimelerini de aramasını ve karşısına çıkan sonuçları incelemesini tavsiye ederim. Yine bu Başkana, Şike Kumpası İddianamelerini, FETÖ Çatı Davası, Selam Tevhit, Ergenekon Kumpas İddianamelerini, Yargıtay Başsavcılığı Mütalaalarını ve yine Cumhurbaşkanlığı İnternet Sitesinde yayınlanan 15 Temmuz kitapçığını okumasını ve okuduğundan anladıklarını da kamuoyu ile paylaşmasını tavsiye ediyorum.”

‘Onlar korkarken Fenerbahçe savaşıp kazandı’

“3 Temmuz ruhu ölmemiştir. Dipdiri bir şekilde ayaktadır. Bu ruh Ünal Aysal tarafından dile getirilen “bu ateş üflenerek sönmez” sözünü nasıl paramparça etmiş ise bugün de Dursun Özbek’in benzer sözlerini paramparça eder, edecektir. Fenerbahçe camiası, Dursun Özbek ve benzerleri korkup, sinerken, onların suyuna giderken FETÖ’ye savaş açmış ve kazanmış bir camiadır. O gün FETÖ’nün değirmenine su taşıyanlar malumdur. Bunlar arasında Galatasaray’ın eski başkanları ve mensupları da vardır. FETÖ’ye karşı verilen mücadelede ortada olmayan bu kişiler benim nazarımda FETÖ yandaşıdır. Onlarla mücadelem bitmemiştir. Tarih onların da eninde sonunda yargı önüne çıktığına ve hesap verdiğine şahitlik edecektir.”

‘Ergen çocuk açıklamaları’

“FETÖ’nün amacı büyük kitleleri karşı karşıya getirmek ve onları çatıştırmak, devletin bekasını ortadan kaldırmaktır. Dursun Özbek’in bilinçsizce yapmış olduğu hadsiz açıklamaları tamda bu amaca hizmet etmektedir. FETÖ seviciliği ile sportif rekabette avantaj elde etmek alçaklıktır, şerefsizliktir. Bugün her kim FETÖ seviciliği yapıyorsa alçaktır, şerefsizdir. 117 yıllık Fenerbahçe Spor Kulübü daima milletinin emrinde devletin yanında olmuştur. Ergen çocuk açıklamaları ile 117 yıllık Fenerbahçe Spor Kulübü’nü sportif rekabete malzeme yapmak kimsenin haddi ve cüret edeceği bir şey değildir. Dursun Özbek’in entellektüel beslenme kaynağı olan Google, FETÖ’nün sözde lideri ve Galatasaray Kulübü ve mensuplarının ortak anıları ile doludur. UEFA Şampiyonluğunun posterini bile bir bütün olarak yayınlayamayan bir kulüp başkanının Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yapmış olduğu FETÖ yakıştırması tam anlamıyla bir aptallıktır. Fenerbahçe’ye FETÖ tarafından kurulduğu yargı kararları ile sabit olan Şike Kumpasını bir gerçekmiş gibi servis etmesi ise tam bir FETÖ yandaşlığıdır.”

‘Karanlık yapıyla mücadelem bitmemiştir’

“Başkanlık görevimin sona ermesi sonrasında da bu karanlık yapı ile mücadelem bitmemiştir. Halen de sürmektedir. Dursun Özbek ve benzerleri bizlerin Türk Futbolu adına vermekte olduğumuz bu mücadelenin neresindedir? Sessizliğimiz kendisini yanılgıya düşürmesin. Damarımızdaki kan da öfkemiz de değişmemiştir. Dursun Özbek bilmelidir ki yapmakta olduğumuz bu mücadelede karşımızda olanların akıbeti değişmeyecektir. Bu mücadeleye laf edenleri, mücadelemizi kendi küçük şahsi menfaatlerine meze edenlerin dilini kesmeyi de onlara dünyaya dar etmeye de gücümüz vardır. Yokluğumuzda kendini olduğundan farklı bir yere pozisyonlayan Dursun Özbek bilmelidir ki kendisi bizim nazarımızda sinek ikiliden daha büyük değildir ve ona daha çok söyleyecek sözümüz olacaktır.”

Galatasaray'ın takvimi değişti: Rize maçı pazar değil cumaGalatasaray’ın takvimi değişti: Rize maçı pazar değil cuma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.