‘Aşkın Olayım’ı Kerem Aktürkoğlu söyledi

Mauro Icardi'nin cezası nedeniyle oynamadığı maça Kerem Aktürkoğlu damga vurdu. İki gol atan ve sevincini Icardi ile özdeşleşen hareketle yapan futbolcu bir de penaltı kaçırdı. 2-1'lik skor Cim Bom'u tekrar lider yaptı.

Spor 26 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle sonuca gitti.

Türk futbolunda gergin gündem arasında 27. hafta Rams Park’ta kapandı. Galatasaray ve Antalyaspor karşı karşıya geldi. Öğle saatlerinde Mauro Icardi’ye verilen bir maçlık ceza şok etkisi yaratmıştı. Acil toplanan PFDK’nin aldığı kararı acil toplanan Tahkim Kurulu onadı. Ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kulüpleri üst üste yaptıkları açıklamalarla birbirlerine mesaj verdiler. Bir taraf cezayı yetersiz bulurken diğer taraf cezanın neden verildiğini sorguluyordu.

Maç saatine bu gergin ortam arasında girildi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa “Birincisi, hangi hukuka uyduğunu bilmiyorum ama tedbirsiz olarak sevk edilen oyuncunun maç gününden 7 saat önce ceza alması ne ile açıklanır anlamıyorum. İnşallah bizi aydınlatırlar. Biz maçı pazar günü oynasaydık Icardi oynayacaktı, bugün oynadığımız için oynayamıyor. Kötü bir organizasyon var. Maalesef bunlar yaşadığımız şeyler, alıştığımız şeyler. Bu işin ayrı bir yanı, buna takılmadan devam edeceğiz. Sadece garip geliyor çünkü son idmanı dün yaptık ve Icardi varmış gibi yaptık ama bugün bunu değiştirmek zorunda kaldık. Bence rakip için de saçma bir durum. Onlar da planlarını buna göre yapmışlardır. Ekibimdeki yabancı isimler de bu yaşanana anlam veremediler” açıklamasını yaptı.

Liderliği Fenerbahçe’den devralmak isteyen Galatasaray ve dört maçlık galibiyet hasretine son vermek isteyen Antalyaspor arasındaki mücadele bu iklimde başladı. Galatasaray tribünleri, Antalyaspor maçında kısa bir süre tezahürat yapmayarak sessiz protesto gerçekleştirdi. Antalyaspor’un etkili başladığı mücadelenin 10. dakikasında VAR’ın uyarısıyla ekran başına giden Abdülkadir Bitigen Galatasaray lehine penaltı verdi. Pozisyonda Galatasaraylı Tete ve van de Streek topa hamle yaparken Tete topa dokundu, van de Streek’in ayağıysa rakibine yöneldi. 12. dakikada topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu penaltıyı gole çevirdi, ev sahibi 1-0 öne geçti.

Icardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldıIcardi cezasının perde arkası: TFF herkesi karşısına aldı

Antalyaspor bu golün ardından etkili oyununu sürdürdü. 22. dakikada Dario Saric’in şutunda top direkten döndü. 33. dakikada Sander Van de Streek boşa çıkan Fernando Muslera’nın ardından topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Galatasaray 37’de Icardi yerine 11’de başlayan Vinicius ile yeniden öne geçti ancak Vinicius’un gol öncesi rakibine faul yaptığını belirleyen Bitigen golü iptal etti. Duraklama anlarında yine Galatasaray atak yaptı. Sağ kanattan yapılan ortaya Vinicius kafayı vurdu. Kaleci kurtardı. Dönen topta Kerem golü ağlara yolladı. Yardımcı hakem Vinicius için ofsayt bayrağı kaldırıldı. Ancak birkaç dakika süren VAR incelemesi sonucu Brezilyalının ofsaytta olmadığı saptandı, Abdülkadir Bitigen golü verdi. Kerem’in hem kendi hem takımı adına ikinci golüyle Galatasaray 2-1 öne geçti. Devre böyle sonuçlandı.

Antalyaspor ikinci yarıya da iyi ve atak başladı. Ancak büyük tehlikeyi yaratan Galatasaray oldu. Cimbom hızlı hücumda Derrick Köhn’le sol kanattan geldi. Ceza alanı içine girdiği sırada rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Sarı-kırmızılılar 57. dakikada penaltı kazandı. Ancak 59’da Kerem bu penaltıyı kaçırdı. Kalan dakikalarda Dries Mertens’in şutlarıyla etkili olmaya çalışan Galatasaray’a karşı Akdeniz ekibi tehlikeli pozisyonlar bulmakta zorlandı. Maç 2-1 Galatasaray üstünlüğüyle bitti. Cimbom böylece puanını 72’ye çıkardı ve Süper Lig’de 27. haftayı da lider olarak tamamladı. Antalyaspor üst üste beşinci maçından da galibiyet alamazken 35 puanla 9. sırada kaldı.

Federasyon polemiğe doymuyor: Süper Kupa'da yarı otomatik ofsayt sistemi yokFederasyon polemiğe doymuyor: Süper Kupa’da yarı otomatik ofsayt sistemi yok

Opta verilerine göre Okan Buruk göreve geldiğinden bu yana iç sahada en fazla galibiyet alan (29) ve puan toplayan (89) Süper Lig takımı Galatasaray. Antalyaspor’u 2-1 mağlup eden ve Süper Lig’deki son 17 iç saha maçının tamamını kazanan Galatasaray, Mayıs 2001-Kasım 2002 arasından (25 maç) bu yana en uzun serisini yaşıyor. Bu sezon Süper Lig’deki 11’inci golünü Antalyaspor’a atan Kerem Aktürkoğlu, en üst lig kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Bu sezon Süper Lig’de Mauro Icardi ile birlikte en fazla Süper Lig maçının açılış golünü atan iki Galatasaray oyuncusundan biri Kerem Aktürkoğlu.

‘Lanet olsun artık!’

Maç sonrası konuşan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe “Bunun için futbolcularımızı tebrik ediyoruz. 16 kişiye rağmen bir oyun çıkardık! Böyle bir saçmalık olmaz! Sabah çok talihsiz açıklamalar yaptım, bunlardan utandım. Ama yaptığım açıklamalar o kadar yerindeymiş ki! Lanet olsun artık. Muhteşem oynayan bir takım, bu kadar rezillik olmaz. Penaltı, penaltı değil, Gol, ofsayt! Biz bugün 8 gol atsak, hakem dokuzuncuyu attıracaktı! Bu kadar rezillik olmaz. Biz artık kimsenin oyunun parçası olmayız. Lanet gelsin diyorum artık. Federasyon mu istifa ediyor, istifa etsin! Bu işi doğru yönetecek birileri gelsin. 90 dakikayı izleyin. Penaltı, penaltı değil. Gol, ofsayt. Yediğimiz kartlara bakın, Galatasaray bir tane kart görmedi! Bu hakemlerin durumu ne, rezillikten başka bir şey değil, satın mı alınıyorlar! Bu kadar kirli bir futbol olmaz. Ortada bir emek var. Hakem, Fenerbahçe’nin rövanşını aldı! İki tane takım, şampiyonluk yarışı yapacak Anadolu kulüpleri rezil, kepaze edilecek. Yazık! Günah! Galatasaray taraftarları, yanımızda penaltı olmadığını söyledi. Rezaletten başka bir şey değil. Sizi katledecekler diyorlardı, tüm Türkiye’nin önünde katledildik! Bugün gördüğümüz muamele maalesef Türk futbolunun ayıbıdır, Türk futbolunun nereye geldiğinin şahididir. Federasyon da rezil, hakemler de rezil. Bunlarda bir şey olmaz. MHK ve federasyon istifasını versin. Bu işi düzgün yapacak birileri gelsin!” dedi.

Sinan Boztepe tıpkı maç önünde olduğu gibi ağır konuştu.

Başkan Boztepe karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada “Biz her maça puan ve puanlar için çıkıyoruz. Bugün bizim için Galatasaray ile oynamamız fark etmiyor. Önemli olan katledilmememiz. Bugün korkum bu. Bize çok ciddi istihbaratlar geliyor. ‘Üzerinize gelinecek bazı konularda’ deniyor” demişti. Maç sonunda konuşan Erdoğan Yeşilyurt da “Söylemek istemiyorum ama başkanımız maç öncesi bir açıklama yaptı. Biz ne demek istediğini anlamamıştık ama şimdi anladık. Kerem Demirbay beni itiyor, uçuyorum resmen. Ben tepki gösteriyorum ve sarı kart görüyorum. Gerçekten anlayamıyorum. Herkes hata yapabilir ama bazı pozisyonlar. Garip yani” açıklamasını yaptı.

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise “Bu kadar emek, bu kadar mücadele. VAR hakemi ve sahadaki hakem. Yazık. Türk futbolu adına yazık. Masa başında yapmayın bunları. VAR sistemi böyle kullanılacaksa hiç kullanmayın. En azından ‘Hakem hata yaptı’ der, geçeriz. Bu hataya girmiyor. O ofsaytta çizgiyi nasıl çektiler? Anlayamadık. Bu kadar mücadele veriyoruz, yazık! Galatasaray, bizi zaten yenebilir. Bu şekilde olmamalıydı. Türk futbolu sağlıklı bir yere gitmiyor” diye konuştu.

‘Yukarıdan yardım etmeleri lazımdı’

Sergen Yalçın basın toplantısı kısmında Sagiv Jehezkel ile alakalı gelen soruya “Ülkenin hassas noktasına dokundu. Siyasetten de aradılar, oyuncuyu göndermemizle ilgili… Ülkemizin hassas noktalarına dokunduğu için oyuncumuzu gönderdik. En iyi oyuncumuzu gönderdik. Madem böyle oluyor, yukarıdan bize yardım etmeleri lazımdı. “En iyi oyuncunuzu gönderdiniz, size de bir yardım edelim. Şuradan bir oyuncu alın, eksik kaldınız” deseler, daha güzel olurdu. Sağ kenarımız yok, kenarsız oynuyoruz” diye yanıt verdi.

Hakem yönetimiyle alakalı konuşan Yalçın “Aslında dobra konuşmuyorum. Doğruları konuşuyorum. Dobralık başka bir şey. Futbol tamamen geri gidiyor. Hakem arkadaşlara bir tavsiyem var; böyle maç yönetmesinler. Özellikle VAR’daki arkadaşlar. Ne görüyorlarsa, onu çalsınlar. Beşiktaş’ta çalışırken de lehime bir şey istemedim. Hakem hata yapabilir. 12. dakikada VAR’dan böyle çağıramazsın! Adama gülerler! İlk yediğimiz pozisyonda bizi böyle mağlup başlatamazsın! Masa başında oturan Özgür Yankaya. Tersi olsa verirler miydi?” dedi.

Antalyaspor teknik direktörü Sergen Yalçın değerlendirmede bulundu.

Maçtan sonra konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise “Antalyaspor’un iyi oynadığını söylemiştik. Belki defansif zaafları olan bir takım. Ofansif olarak toplu oyunda iyiler. Ekstra iyi işler yaptılar. Bizim maç başlangıcımız düşüktü. Maç kaybettikten sonra yeni bir maça çıkmak zor oluyor. Eksiklerimiz var, birçok şeyimiz var. İstediğimiz gibi başlamadık. İlk golü bulduk, 2-0 yapsak çok başka maç olurdu. İkinci yarı penaltı ile maçı bitirebilirdik. İkinci yarı daha iyiydik. Son iki maçtaki sıkıntımız kaptırdığımı toplar. İlk yarı yediğimiz golden önce ortaya oynamayı denedik, rakip orayı kapattı. Sparta Prag maçında 3 golü top kaybı sonrası yedik. En büyük sıkıntımız yine geriden oyun kırarken top kayıpları. Liderliği geri aldık, hedefimiz kazanarak devam etmek. Üç gün sonra kupa maçı sonra deplasmanda Beşiktaş derbisi var. İç sahada taraftarla çok güçlü şekilde oynuyoruz. Genel olarak galibiyet yüzdemiz çok fazla. Kazanmak için oynuyoruz. İki senedir Fenerbahçe ile çekişmemiz çok yakın geçiyor. İki takımın da puan kaybına tahammülü yok. Son düzlüğe girdik. Galatasaray’ın son düzlükteki gücünü, bundan önceki kazandığı şampiyonlukları biliyoruz. İnşallah bir şampiyonluk daha kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

‘Icardi’nin hatırladığı bir şey yok’

Basın toplantısı kısmında konuşan Okan Buruk “Ankaragücü maçının üstünden çok geçti. Montaj görüntüler çıktı. Daha sonra olduğu söylendi. Icardi’nin net olarak hatırladığı bir şey yok. Maçın içerisinde birçok oyuncuyla ilgili bu görüntüler çıkartılabilir. Icardi’nin bugüne kadar Türkiye’de böyle şeyleri yok. Sadece futboluyla ön plana çıkan biri. Oynamamak üzdü, onun için de sürpriz oldu. Bir sonraki maçta hazır hale gelecek. Hepimiz için sürpriz oldu. Maça Icardi ile çalıştık, bu kadar iyi oyuncunuzun dışarıda kalması maçın başında zorlayıcı bir unsurdu” diye konuştu. Buruk Avrupa’ya veda etmeleri hakkında “Avrupa’dan elenmeyi istemiyorduk. Ancak iyi yanından bakarsak, lige daha çok odaklanacağımız bir fikstür bizi bekliyor” dedi.

Sakatlığı bulunan oyuncularla alakalı da konuşan Buruk “Planlamamız Serge Aurier’in Beşiktaş maçında olması yönünde. Hakim Ziyech önümüzdeki hafta yavaş yavaş takıma katılacak. Tanguy Ndombele salı günü başlayacak. Bir hafta sonra hiç sakatımız olmamasını istiyoruz. Aurier’i Beşiktaş maçına yetiştirmeyi planlıyoruz” sözlerini söyledi.

Mauro Icardi karşılaşmayı tribünden takip etti.

Maçın kahramanı Kerem Aktürkoğlu “Hiçbir şeyin konsantrasyonumuzu bozmasına izin vermemeliyiz. Olanları görüyoruz. Sahada kalmaya odaklanıyoruz. Saha içinde herkese cevap veriyoruz. Sezon sonu inşallah hak eden şampiyon olacak. Kupayı kaldıran biz olacağız” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe’den hakem yönetimine tepki

Karşılaşma ardından hakem yönetimine tepki gösterenler arasına Fenerbahçe de girdi. Kulüp yöneticilerinden Fethi Pekin’in ağzından yapılan açıklamada “Öznesi, odağı ve kazananı belli bir düzen. Tarih boyunca unutulmayacak bir adaletsizlik ve emek hırsızlığı. Tarihe geçecek bir tiyatro. Tarih, bugün bir kez daha utanmadan utanmazlıktan bahsedenlerin rezilliğini yazdı… Futbolun ölümüne izin verenlere, çanak tutanlara, parçası olanlara yazıklar olsun!” sözlerine yer verildi. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.