Beşiktaş’ın Ankara mesajı: Birlik beraberlik

Aklı başkanlık seçiminde olan Beşiktaş başkent deplasmanında Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Çok zorlandikları maçta Kartal'a puan getiren gol Alex Oxalade-Chamberlein'den geldi.

Spor 3 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş ve Ankaragücü yenişemedi.

Kadrosunda birçok sakat futbolcu bulunan ve hafta içinde Club Brugge’e 5-0 gibi ağır bir skorla mağlup olarak Ankara’ya giden Beşiktaş, Ankaragücü’ne konuk oldu. Beşiktaş taraftarı uzun süre sonra Ankaragücü deplasmanında tribündeki yerini aldı. Rıza Çalımbay ve Emre Belözoğlu kozlarını sahada paylaşacak, bir taraf zirve takibi, diğeri çıkış yakalamak için mücadele edecekti. Aynı saatlerde İstanbul’da Akatlar Spor Salonu’nda Beşiktaş Kulübü’nün 35. başkanını belirleyen seçim gerçekleştiriliyordu.

Beşiktaş maça çok da kötü başlamadı. Ancak 20 dakika sonra iyi oyunun karşılığını skorla alamayan Kara Kartal, 21. dakikada Ali Sowe’nin golüyle geri düştü. Devre bu golle beraber ev sahibi takımın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda topa daha fazla sahip olan ve beraberlik adına şans arayan Beşiktaş, aradığını 74. dakikada buldu. İngiliz futbolcu Alex Oxlade-Chamberlain biraz da kendi çabasıyla yarattığı pozisyonda rakibi avladı ve maça 1-1’lik beraberlik getirdi. Karşılaşmanın kalan kısmında başka gol olmadı, taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Beşiktaş haftayı 26 puanla 3. sırada kapatırken Ankaragücü 17 puanla 12. sırada yer aldı.

Beşiktaş yeni başkanını seçiyor: Yoğun ilgi mağduriyet yarattıBeşiktaş yeni başkanını seçiyor: Yoğun ilgi mağduriyet yarattı

Maçın ardından konuşan Rıza Çalımbay “Yine aynı şeyi söyleyeceğim. Bizim esas 11’de oynayan oyuncularımız sakat. Bir tane kanat oyuncumuz yok. Muleka’yı kanat oynatıyoruz. Kanat değil. Cenk Tosun kanatta bir yere kadar yapabiliyor. Mesela Club Brugge maçında 4 defansın 3’ü orjinal yeri değildi. Yok işte. Elimizde oyuncu yok. Sakatlarımız döndüğü zaman daha zengin kadromuz olacak. Rebic şu anda %30 %40’ıyla oynuyor. Kendisiyle de konuştum. Sakatlarımız iyileştiği zaman çok daha iyi olacağız. Çünkü onun dışında problemimiz yok. Önümüzdeki hedef kendi taraftarlarımızın önünde Fenerbahçe maçını kazanmak. Hiç kanat oyuncumuz yok. Eğer doktor arkadaşlarımız bize bir iki tane oyuncu verirlerse çok farklı bir maç olur. Kazanmak için her şeyi yapacağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.