Fenerbahçe, Beşiktaş’ı geçti rakibini bekliyor!

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında ezeli rakibi Beşiktaş’ı 79-64 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

Spor 4 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, zorlanmasına karşın ikinci yarıdaki oyunuyla Beşiktaş'ı geçti.

Akatlar Spor Kompleksi’nde oynanan ilk üç çeyrek itibarıyla büyük çekişmeye sahne oldu. Serinin ilk maçında henüz ilk çeyrekte farkı yakalayan Fenerbahçe Alagöz Holding’in bu kez rakibine karşı aynı üstünlüğü sağlayamadı. İlk yarı Beşiktaş’ın 5 sayılık üstünlüğüyle tamamlandı.

Çek bir şampiyonluk kupası!Çek bir şampiyonluk kupası!

İkinci yarıda vitesi artıran sarı-lacivertliler üçüncü çeyreğin sonunda skor üstünlüğünü eline geçirdi. Son çeyrekte farkı iyice açan Fenerbahçe, Süper Lig’de yarı final biletini alan ikinci takım oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding’de Breanna Stewart 26 sayı ve 11 asistle yıldızlaştı. İlk maçın öne çıkan isimlerinden Emma Meesseman ise 14 sayı ve 10 ribaundla double double yapan bir başka isim oldu.
Öte yandan şubat ayında Fenerbahçe’ye katılan Courtney Vandersloot da 20 sayı, 9 asist ve 7 ribaundla çok yönlü bir performans ortaya koymayı başardı ve takımının yarı final bileti almasında önemli rol oynadı. Beşiktaş’ta ise Dana Evans’ın 27 sayılık etkileyici performansı mağlubiyeti önleyemedi.

Fenerbahçe Alagöz Holding, yarı finalde Galatasaray Çağdaş Faktoring – Nesibe Aydın eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Kadınların Avrupa yürüyüşü: Zirvedeki sekiz takımdan beşi TürkKadınların Avrupa yürüyüşü: Zirvedeki sekiz takımdan beşi Türk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.