Filenin Efeleri Uluslar Ligi’nde!

Challenger Cup finalinde ev sahibi Katar’la karşılaşan Filenin Efeleri, karşılaşmayı 13-25, 25-21, 18-25, 25-22 ve setlerle 3-2 mağlup ederek mutlu sona ulaştı ve gelecek sene Uluslar Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

Spor 31 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Filenin Efeleri Uluslar Ligi vizesini Katar'dan aldı!

Türk voleybolu bu sene belki de hiç olmadığı kadar fazla başarıya imza attı. Kadınlar Uluslar Ligi şampiyonluğunun yanı sıra İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası’nda kadınlarda gümüş, erkeklerde altın madalya elde ettik. Öte yandan Filenin Efeleri, Avrupa Altın Lig’de şampiyon oldu. Bu şampiyonluk yolculuğu aynı zamanda Katar’da düzenlenecek Challenger Cup’ın da yolunu açtı. Amaç 3 maç kazanıp gelecek seneki Uluslar Ligi için vize almaktı.

Çeyrek finalde Dominik Cumhuriyeti’ni eleyen milliler, yarı finalde Ukrayna’yı geçtiler ve finalde ev sahibi Katar’a rakip oldular. Final maçının ilk setinde adeta Türkiye fırtınası esti. Bloklarla rakibe hücum fırsatı vermeyen ekibimizde Efe Bayram öne çıktı. Rakibin hataları da millilere yardım etti ve set 13-25 üstünlüğümüzle geçildi. Ancak ikinci sette Katar reaksiyon verdi. Millilerimiz basit hatalarla rakibin elini kuvvetlendirdi. Adis dışında hücumda ateş gücünü artıran oyuncu çıkmadı, Katar 25-21’le oyunu dengeledi.

Ancak maçın üçüncü setinde momentum yine yön değiştirdi. Sete 5-1’le başlayan milliler üstünlüğünü kabul ettirdi. Bu üstünlüğü hiçbir an elden bırakmayan ekibimiz Burutay ve Bedirhan’la beraber farkı artırdı. Set 18-25’le Türkiye’nin oldu. Dördüncü set bizim adımıza Uluslar Ligi setiydi. Ancak bu sete de Katar üstün başladı. Ev sahibi ekibe karşı bir türlü seri yakalayamayan Türkiye öne geçemedi. Set sonuna doğru servislerde de sıkıntı yaşayan ekibimiz toplam 8 hata yaptığı bölümün sonunda 21-19 geride kaldı. Set sonunda da devam eden servis hataları Katar’ın 25-22 ile maça denge getirmesine neden oldu.

Milliler son sete de serviste sıkıntı yaşayarak başladı. İlk bölüm 3-3 dengeyle geçildi. Ancak setin ortasına doğru Efe ve Adis Lagumdzija’nın devreye girmesiyle beraber 9-6 öne fırladık ve rakibe mola aldırdık. Mola dönüşünde Adis’in olağanüstü oyunu sürdü. Efe Bayram’ın ace bulmasıyla beraber skor 13-9’a geldi. Ardından Mert’in bloğu skoru 14-9’a taşıdı. Maç Efe Bayram’ın bulduğu bir başka acele 15-9’la bitti ve Filenin Efeleri 3-2’lik galibiyetle Challenger Cup şampiyonu oldu, 2024’te Uluslar Ligi vizesi aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.