20 yaş altı milliler ilk galibiyetini Belçika’dan aldı

20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Milli Takım, Belçika’yı 70-67 mağlup etti ve turnuvadaki ikinci maçında ilk galibiyetini aldı.

Spor 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
20 yaş altı turnuvasında ilk galibiyet geldi.

Yunanistan’da düzenlenen 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, ikinci maçına Belçika karşısında çıktı. İlk maçını İsrail’e 86-70 kaybeden ekibimiz bu maça da görece tutuk başladı. İlk çeyrek 12-11 Türkiye üstünlüğüyle biterken devre sonunda ekibimizin 32-30 üstünlüğü vardı. Üçüncü çeyrekte maçtan kopmayan ve daha istikrarlı bir hücum performansı ortaya koyan Belçika son 10 dakikaya girilirken farkı 1’e indirdi. Ancak son periyotta daha az hata yapan ekip Türkiye oldu ve milliler maçtan 70-67 galip ayrıldı.

Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan 19 yaş altı takımında da yer alan Samet Yiğitoğlu maçı 14 sayı ve 12 ribauntla tamamlayarak double double yaptı. Aynı kadroda yer alan diğer oyuncularımız Karahan Tuan Efeoğlu 12, Berke Büyüktuncel ise 10 sayı üretti. Belçika cephesinde Thijs De Riddder’in 26 sayısı yetersiz oldu.

Ergin Ataman, Fenerbahçe'nin elinden Kostas Sloukas'ı kaptıErgin Ataman, Fenerbahçe’nin elinden Kostas Sloukas’ı kaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.