Euro 2024’te Türkiye’nin rakipleri belli oldu: Portekiz ve Çekya

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve C yolu play-off galibi ile eşleşti. Türkiye ilk maçını 18 Haziran'da Dortmund'da oynayacak.

Spor 2 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Milli takım ilk karşılaşmasına 18 Haziran'da çıkacak.

Tarihinde ilk defa grup lideri olarak Avrupa Şampiyonası’na gitme hakkı kazanan Türkiye’nin rakipleri Almanya’nın Hamburg kentindeki Elbphilharmonie Konser Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimiyle belli oldu.

F Grubu’nda yer alan Türkiye’nin iki rakibi Portekiz, Çekya oldu. Son rakip, Gürcistan, Lüksemburg, Kazakistan, Yunanistan arasında oynanacak play-off’u kazanacak takım olacak. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024’te, finalleri ise 26 Mart 2024’te oynanacak. İki maçı da kazanan takım Türkiye’nin rakipleri arasındaki yerini alacak.

EURO 2024'te play-off eşleşmeleri belli olduEURO 2024’te play-off eşleşmeleri belli oldu

Euro 2008’deki rakipler

Milli takımın en başarılı olan turnuvası olan Euro 2008’de Türkiye yarı finale çıkmıştı. O turnuvada da Portekiz ve Çekya milli takımla aynı gruptaydı. Euro 2008’deki grupta son takımsa İsviçre’ydi.

Türkiye’nin fikstürü

Milli takım Euro 2024’teki ilk maçını 18 Haziran’da Dortmund’da play-off’tan gelecek takımla oynanacak. Türkiye’nin diğer maçları ise şöyle…

22 Haziran – Dortmund: Türkiye – Portekiz

26 Haziran Hamburg: Türkiye – Çekya

Euro 2024’te diğer gruplar şöyle oluştu:

A GRUBU: Almanya, Macaristan, İskoçya, İsviçre

B GRUBU: İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya

C GRUBU: İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan

D GRUBU: Fransa, Avusturya, Hollanda, Play-off kazananı (A Kazananı)

E GRUBU: Belçika, Romanya, Slovakya, Play-off kazanını (B kazananı)

Kurada Türkiye’yi bir dönem Galatasaray’da forma giyen HollandalıWesley Sneidjer çekti.

Euro 2024’ün statütüsü

Euro 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek. 24 takımın yer alacağı turnuvada, altı grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi dört grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

Türkiye A Milli Takım Euro 2024’te gruptan çıkarsa kimle eşleşecek?

Türkiye, F Grubu’nu lider tamamlarsa A, B ya da C grubunun 3’üncüsüyle eşleşecek. A Grubu’nda Almanya, Macaristan, İskoçya, İsviçre; B Grubu’nda İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya; C Grubu’nda ise İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan yer alıyor.

Türkiye, grubunu ikinci bitirirse Euro 2024 D Grubu’nun lideriyle karşı karşıya gelecek. D Grubu’nda Fransa, Avusturya, Hollanda ve Play-Off A’nın kazananı (Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya) yer alıyor.
A Milli Takım, F Grubu’ndan 3’üncü olarak çıkarsa B ya da C grubunun birincilerinden birine rakip olacak. B Grubu’nda İspanya, Arnavutluk, Hırvatistan, İtalya; C Grubu’nda İngiltere, Danimarka, Slovenya, Sırbistan yer alıyor.

Montella, grupta her şeyin olabileceğini söyledi.

 

Montella: Grupta her şey olabilir

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada “Özel bir tercihimiz yoktu. Artık rakiplerimizi detaylı şekilde çalışacağız. Grupte her şey olabilir. Kura, Euro 2008’i hatırlattı deniyor. Ama burada beklentiler, her şey farklı olabilir. Euro 2008 kurasına Türkiye dördüncü torbadan girmişti. O grupta neler oldu biliyorsunuz. Her maç zordur. Takımlar arasındaki denge farkları da çok azdır” dedi.

Euro 2024 'futbol sevgisi'yle oynanacakEuro 2024 ‘futbol sevgisi’yle oynanacak

Euro 2024’ün para ödülleri açıklandı

UEFA İcra Komitesi 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacak takımlara para ödülü dağıtım sistemini açıkladı.  Şampiyon takımın, grup maçlarının üçünü de kazanması durumunda elde edebileceği maksimum miktar 28.25 milyon euro olacak.  Katılan takımlara ve performanslara dağıtılacak miktarlar şöyle…

Katılım ücreti: 9.25 milyon euro

Maç bonusu: Galibiyet için 1 milyon euro, beraberlik için 500 bin euro.

Son 16 turuna kalma: 1.5 milyon euro.

Çeyrek finale çıkma: 2.5 milyon euro.

Yarı  finale çıkma: 4 milyon euro.

İkincilik ödülü: 5 milyon euro.

Şampiyonluk ödülü: 8 milyon euro.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.