Euro 2024 için nefesler tutuldu

Euro 2024'te ikinci torbada yer alan Türkiye'nin grubu ve rakipleri Almanya'da yapılacak kura çekimiyle belli oluyor.

Spor 2 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Almanya'daki kura çekimine Türkiye ikinci torbadan girecek.

Euro 2024’te gruplar, Almanya’nın Hamburg kentindeki Elbphilharmonie Konser Salonu’nda yapılacak kura çekimiyle belirlenecek. 20.00’de başlayacak kura çekimine 21 takım katılacak. Diğer üç takım ise play-off turundan gelecek. Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024’te, finalleri ise 26 Mart 2024’te oynanacak.

Euro 2024’ün statütüsü

Euro 2024, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenecek. 24 takımın yer alacağı turnuvada, altı grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi dört grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

EURO 2024'te play-off eşleşmeleri belli olduEURO 2024’te play-off eşleşmeleri belli oldu

Büyükekşi başkanlığındaki heyet Almanya’da olacak

Hamburg’taki kura çekiminde Türkiye’yi Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki heyet temsil edecek. Büyükekşi’nin dışında heyette yer alan isimler şöyle: TFF Başkanvekili Mustafa Eröğüt, milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop, TFF Genel Sekreteri Taner Senseven, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dış İlişkiler ve Milli Takımlar İdari Direktörü Buğra İmamoğulları, A Milli Takım ve U21 Milli Takım İdari Müdürü Mert Tuncay, Milli Takımlar İletişim Müdürü Türker Tozar.

Galler'de ilklerin gecesi... Türkiye lider olarak Euro 2024'deGaller’de ilklerin gecesi… Türkiye lider olarak Euro 2024’de

Euro 2024 torbaları şöyle..

1. Torba: Almanya (ev sahibi), Portekiz, Fransa, İspanya, Belçika, İngiltere

2. Torba: Macaristan, TÜRKİYE, Romanya, Danimarka, Arnavutluk, Avusturya

3. Torba: Hollanda, İskoçya, Hırvatistan, Slovenya, Slovakya, Çekya

4. Torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, A yolu play-off galibi, B yolu play-off galibi, C yolu play-off galibi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.