EURO 2024’e götürülmeyen Can Uzun: Kadroda olmamam beni hayal kırıklığına uğrattı

EURO 2024'te mücadele edecek A Milli Takım'ın turnuva kadrosundan çıkarılan Can Uzun hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

Spor 8 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Milli takım kadrosundan çıkarılan Can Uzun açıklama yaptı.

Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e sayılı gün kala Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın nihai kadrosu açıklandı. 26 kişiye indirilen listede genç oyuncu Can Uzun kendisine yer bulamadı. Can, ay-yıldızlıların şampiyona kadrosunda olmaması hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Almanya 2. Bundesliga takımlarından Nürnberg’de geride kalan sezon tüm kulvarlarda 19 gole imza atan 18 yaşındaki hücum oyuncusu, “Maalesef dün 26 kişilik nihai kadrodan çıkarıldım. Birçok güzel görüşmenin ardından çok farklı bir beklentiyle geldim. Tüm kalbimle Türkiye’yi seçtim ve ülkem için ilk büyük turnuvamda oynamayı çok istedim. Güçlü bir sezon ve iyi performansların ardından şimdi kadroda olmamam beni gerçekten çok hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

‘Kararı anlayamıyorum’

Vincenzo Montella’nın hücumcu tercihlerini Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun ve Bertuğ Yıldırım’dan yana kullanmasının ardından kadrodan çıkarılan Can Uzun, “Bu kararı anlayamıyorum ama saygı göstereceğim ve şimdi gelecek sezona yoğun bir şekilde hazırlanacağım. Görevim, bundan sonra daha çok çalışmak, yeni kulübümde Bundesliga’da iyi bir sezon geçirmek ve kendimi tekrar kanıtlamak. En büyük dileğim, milli takımımızın Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olması. Takıma şimdi her şeyin en iyisini ve Avrupa Şampiyonası için başarılar diliyorum. Benim zamanım gelecek ve 2026 Dünya Kupası’nda yer almak ve oynamak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bu, benim hedefim. Türkiye’ye verdiğim sözü tutacağım. Kalbim attıkça: Ne mutlu Türk’üm diyene! Ülkeme başarılı bir Avrupa Şampiyonası diliyorum! Haydi Türkiye” dedi.

Can Uzun, 22 Mart tarihinde Macaristan ile oynanan hazırlık maçında ilk kez A Milli Takım’ın formasını giymişti.

A Milli Takımın EURO 2024 kadrosu belli oldu: Forvet tercihi Semih'ten yanaA Milli Takımın EURO 2024 kadrosu belli oldu: Forvet tercihi Semih’ten yana

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.