EuroLeague’de salonlar doldu, Belgrad ekipleri başı çekti

EuroLeague normal sezon maçlarında en fazla seyirci çeken salonlar ve takımlar açıklandı. Zirvede Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan yer alırken ikinci sıra ezeli rakipleri Kızılyıldız'ın oldu.

Spor 20 Nisan 2024
EuroLeague'de ortalama seyirci sayıları açıklandı.

EuroLeague’de normal sezon heyecanı geride kaldı. 10 takım play-off ve play-in potası için sıralandılar. Türk ekiplerinden Anadolu Efes, Bologna’ya play-in mücadelesinde kaybederek sezona veda ederken Fenerbahçe altıncı sırada yer alıp üçüncü sıradaki Monaco’yla eşleşti.

Bu heyecan dolu sezonun ardından en fazla seyirci çeken takımlar da açıklandı. Zeljko Obradovic’in çalıştırdığı Partizan sezon boyunca maçlarına ortalama 19 bin 916 taraftar çekti. 16 galibiyetle 11. sırada kalıp play-off biletini kaçıran ve hayal kırıklığı yaratan takımın taraftarları sezon boyunca Stark Arena’yı doldurdular ve yüzde 99 oranında bir katılım gösterdiler. İkinci sırada Partizan’ın ezeli rakibi Kızılyıldız yer aldı. Onlar da 17 bin 842 seyirci önünde maçlarını oynadılar. Sezona iddialı giren ekip 11 galibiyetle 16. sırada kalınca bu beklentiler karşılıksız kaldı. Üçüncü sırada play-off veya play-in potasının dışında kalan bir başka ekip Zalgiris Kaunas yer aldı. Litvanyalı basketbolseverler 14 bin 773 kişilik ortalama katılımla takımlarını bu alanda üçüncü sıraya taşıdılar. Ancak Kaunas temsilcisi 14 galibiyetle 14. sırada kendine yer bulabildi.

Dördüncü sıra Ergin Ataman’ın yönettiği Yunan ekibi Panathinaikos’a gitti. 14 bin 526 taraftara oynayan takım sezonu ikinci sırada bitirerek taraftarının desteğini karşılıksız bırakmadı. PAO taraftarı birkaç sezondur takıma küsmüş vaziyetteydi ve OAKA’yı doldurmuyordu. Bu sezonla beraber söz konusu durum da tersine döndü. Beşinci sırada play-off’u kaçıran Türk ekibi Anadolu Efes ekibi yer aldı. Sinan Erdem Spor Salonu’na bu sezon ortalama 12 bin 165 gitti. Normal sezonu beşinci sırada bitiren Olympiakos, tribündeki seyirci sayısında altıncı sırada yer aldı ve maçlarını 11 bin 452 kişiye oynadı. Yedinci 10 bin 41 kişiyle Milano var. Sezonu altıncı sırada bitiren Fenerbahçe, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda 9 bin 764 kişiye karşı oynadı. Fenerbahçe’yi 9 bin 755 kişiyle Baskonia takip etti. İlk 10’u 9 bin 406 kişiyle lig sonuncusu Alba Berlin takip etti.

İşte EuroLeague’de en fazla seyirci çeken takımlar.

İlk 10’da yer alan takımların dikkat çekici özelliği çoğunun play-off potasında yer alamaması oldu. Taraftarların takımlarının başarılarından bağımsız olarak salona gittikleri dikkat çekti. İspanyol devleri Barcelona ve Real Madrid’in biraz da salonlarının kapasitesinin etkisiyle sıralamaya giremedikleri dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan sezonun tamamında maçlarını Sırbistan’da oynayan Maccabi Tel-Aviv de normalde yer aldığı bu sıralamada kendine yer bulamadı.

Taraftarların maçlara katılım oranıyla alakalı bir başka istatistik de lig genelinde seyirci ortalamasının arttığı yönündeydi. Geçen sezon 8 bin 748 olan ortalama seyirci bu sezon 10 bin 383 kişiye kadar yükseldi. Daha önceki yıllara kıyasla EuroLeague maçlarını salondan izleyen seyirci sayısı oranında büyük bir artış gözlemlendi.

EuroLeague’de sezon sezon seyirci ortalamaları.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.