EuroLeague’de yılın beşine bir Fenerbahçeli: Nigel Hayes Davis

EuroLeague'de sezonun en iyi beşi açıklandı. Fenerbahçe'den Nigel Hayes Davis beşte kendine yer buldu. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos'tan Kendrick Nunn ve Mathias Lessort da beşe girdi.

Spor 13 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
EuroLeague'de sezonun beşine Fenerbahçe'den bir isim.

EuroLeague’de sezonun beşi taraftarlar, medya, koçlar ve oyuncuların oylarıyla belirlendi. Her bir dilimin yüzde 25 oranında etkili olduğu oylamada Fenerbahçe’den Nigel Hayes Davis sezonun beşine seçildi. Nigel Hayes Davis’in yanı sıra Real Madrid’den Facundo Campazzo, Monaco’dan Mike James, Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’tan Kendrick Nunn ve Mathias Lessort beşte yer aldı.

Barcelona’dan transfer edildiğinde şüpheyle bakılan Nigel Hayes, Fenerbahçe’deki ikinci sezonunda kariyer zirvesini gördü. Alba Berlin’e karşı kazanılan mücadelede 50 sayı atan Nigel Hayes, EuroLeague tarihinin bir maçta en fazla sayı atan oyuncusu olmuştu. Sezonu 14.1 sayı ve 4.7 ribaunt ortalamalarıyla tamamlayan Nigel bu alanlarda takımına önderlik etmişti. 15.9 verimlilik puanı ortalaması tutturan yıldız isim 31 dakika 42 saniye sahada kaldı. Hayes-Davis beş yıl sonra Final Four yapan takımın en değerli parçalarından biri olarak dikkat çekmişti.

Sezonun yedinci haftasında Panathinaikos’a katılan ve sezonun gidişatını değiştiren isimlerden biri olan Kendrick Nunn, normal sezonu 15.4 sayı ortalamasıyla tamamladıktan sonra play-off’ta 19.2 sayı ortalaması tutturdu ve takımının Dörtlü Final hasretini dindirmede önemli rol oynadı. Nunn’ın takım arkadaşı Mathias Lessort ise 13.7 sayı, 6.2 ribaunt ortalamaları yakaladı. 19.6 verimlilik puanıyla tüm ligde ikinci sırada yer alan Lessort 12 senelik Dörtlü Final hasretinin dinmesinde önemli rol oynayan isimlerden biriydi.

Nunn ve Lessort Ergin Ataman’ın takımından seçilen isimler oldular.

Real Madrid’in sezonu 27 galibiyetle beraber lider bitirmesinde ana faktörlerden olan Facundo Campazzo ligin en iyi beşine seçilen bir diğer isim oldu. Campazzo sezon başında Kızılyıldız’dan takıma katılmıştı. 2023’te şampiyon olan takıma artı güç olarak gelen Campazzo farkını hissettirdi. 33 yaşındaki oyuncu 11.7 sayısının yanında 6.5 asist ortalamalarıyla oynadı. Yılın beşine seçilen bir diğer kısa, En Değerli Oyuncu ödülü için de en büyük adaylardan Mike James oldu. Monaco’nun başarısı için ter döken ve play-off’ta beş maç sonunda Fenerbahçe’ye takılan isim sezonu 17.9 sayı, 5.1 asist, 4.1 ribaunt, 19.4 verimlilik puanıyla tamamladı. Mike James 7 Mart’ta kaydettiği sayılarla Vassilis Spanoulis’i geride bırakarak EuroLeague tarihinin en fazla sayı atan oyuncusu oldu. James sezonu 4 bin 623 sayıyla bitirdi.

İkinci beşe Real Madrid damgası

Sezonun en iyi ikinci beşinde de üç gard bir forvet ve bir uzun yer aldı. Gardların ikisi Maccabi’den geldi. Wade Baldwin ve Lorenzo Brown en iyi ikinci beşe seçildiler. Bir diğer gard sezon başında şok bir kararla Olympiakos’tan ayrılıp Panathinaikos’a giden Kostas Sloukas oldu. Diğer ikinci oyuncuysa lig lideri Real Madrid’den çıktı. Skorer isim Mario Hezonja beşe girerken diğer isim tecrübeli oyuncu Walter Tavares oldu.

Beşler açıklandıktan sonra Anadolu Efes’le kariyer sezonu geçiren Shane Larkin kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gülen insan emojisi paylaşan Larkin beş seçimlerini tiye aldı.

EuroLeague’den Moğulkoç’a görev

Avrupa basketbol gündeminde yer alan önemli haberlerden biri de Berlin’deki Final Four’da karşılaşmaları yönetecek hakemlerin açıklanması oldu. Türk hakemlerden Emin Moğulkoç da sekiz hakemin yer aldığı listedeki isimlerden biri oldu. Maç yönetecek diğer hakemler Ilija Belosevic, Mehdi Difallah, Damir Javor, Uros Nikolic, Carlos Peruga, Sreten Radovic ve Fernando Rocha. İlk yarı finalde Panathinaikos ve Fenerbahçe, ikinci yarı finalde Olympiakos ve Real Madrid karşı karşıya gelecek. Bu maçları kazanan takımlar 26 Mayıs’taki dev finalde sezonun şampiyonu olmaya çalışacaklar. 

EuroLeague’de Emin Moğulkoç’a görev.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.