Europe Cup’a ikinci Türk takımı: Manisa’dan tarihi başarı

FIBA Europe Cup Elemeleri B Grubu’nda mücadele eden Manisa BBSK, gruptaki ikinci ve son maçında Portekiz ekibi Porto’yu 80-70 mağlup etti ve turnuvaya katılma hakkı kazandı.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Manisa'dan Avrupa kupalarına vize.

Manisa BBSK, tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa kupalarında grup aşamasına kalmak için mücadele etti. Europe Cup elemeleri kapsamında B Grubu’nda bulunan Manisa, ilk karşılaşmada Nevezis’i mağlup ettikten sonra Porto’yla karşılaştı. Maça iyi başlayan ekip 23-14’le ikinci çeyreğe avantaj taşıdı. Bu kısımda Terry ve Cruz gibi oyuncuların etkisiyle üstünlüğünü sürdüren Ege ekibi devreyi 43-32 önde tamamladı. Manisa üçüncü çeyrekte farkı iyice açtı ve 65-49’la girilen son 10 dakikaya büyük avantaj götürdü. Porto’nun farkı kapama çabaları sonuç vermedi ve Türk ekibi sahadan 80-70 galip ayrıldı. Karşılaşmada Cruz 17, Luther 15, Terry 10 ve Russelll 12 sayı kaydetti, Roberson da 16 sayıyla katkı sağladı.

Manisa Büyükşehir Belediyespor, bu sonuçla eleme grubunu lider tamamlayarak, FIBA Erkekler Avrupa Kupası’nda normal sezonda mücadele etme hakkı kazandı. Manisa temsilcisi E Grubu’nda Danimarka’dan Bakken Bears ve İsveç’ten Norrkoping Dolphins’le mücadele edecek. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un üçüncü ve son rakibi 7 eleme grubundaki en iyi ikinciler içinden olacak. Ege ekibi turnuvada Bahçeşehir Koleji’yle Türk basketbolunu temsil edecek ikinci ekip olacak.

Basketbol Ligi 'süper' başladıBasketbol Ligi ‘süper’ başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.