Ev canavarı Galatasaray, Konyaspor’u konuk ediyor

Evinde oynadığı son 25 maçta yenilmeyen ve 23 galibiyet alan Galatasaray, Konyaspor'u konuk edecek. Sakat ve cezalılar nedeniyle sarı kırmızılılarda yedi eksik var.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galatasaray, evinde bu sezon evinde puan kaybetmeyen tek takım.

Galatasaray, Süper Lig’in 19. haftasında Konyaspor ile karşı karşıya gelecek. Rams Park’ta oynanacak maç, saat 19.00’da başlayacak. Müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek.Karşılaşma beIN Sport 1kanalından canlı olarak verilecek.

Ligin geride kalan bölümünde 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, 44 puan topladı. Fenerbahçe’nin aynı puanla liderlik koltuğunda oturduğu ligde Galatasaray, averajla ikinci sırada yer alıyor. Konyaspor ise ligde çıktığı maçların dördünü kazanırken, altısında berabere kaldı ve yedisini kaybetti. Konya ekibi, topladığı 18 puanla haftaya 16. sırada başladı.

Süper krizin anatomisi... Gün, gün, dakika dakikaSüper krizin anatomisi… Gün, gün, dakika dakika

Galatasaray’da yedi eksik var

Galatasaray’da yedi futbolcu çeşitli nedenlerle Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Mauro Icardi, Davinson Sanchez ve Sergio Oliveira, sarı kart cezalıları Sacha Boey ve Lucas Torreira ile Afrika Kupası’nda mücadele edecek ülkelerinin milli takımlarına davet edilen Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, maçta görev yapamayacak. Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz da maç öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sahasında 25 maçtır yenilmiyor

Galatasaray, Süper Lig’de sahasında çıktığı son 25 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 25 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe’de çıktığı lig karşılaşmalarında 23 galibiyet alırten iki kez berabere kaldı.

Baran Aksaka Galatasaray'a döndüBaran Aksaka Galatasaray’a döndü

Evinde puan kaybetmeyen tek takım

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda. Bu sezon Rams Park’ta çıktığı sekiz maçı da kazanan sarı-kırmızılı ekip, taraftarı önünde puan kaybetmedi. Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig’de en iyi savunma yapan takım olarak da dikkati çekiyor. Ligde çıktığı 17 maçta 32 gol atan Galatasaray, kalesinde ise dokuz gol gördü. Yaptığı maçların 10’unda kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Konyaspor’da kriz

Bu akşamki kritik karşılaşma öncesi Konyaspor cephesinde maaş krizi yaşandı. Takımın iki önemli futbolcusu Sokol Cikaleshi ve Fransız kaleci Paul Bernardoni alacakları ödenmediği için kulübe ihtar çekmişti.  İki oyuncu da Konyaspor yönetimi tarafından Galatasaray maçı kadrosuna alınmadı. Sokol Cikaleshi bu sezon 8 gol 2 asistle takımın gol yükünü çekiyordu. Kaleci Paul Bernardoni ise bu sezon 17 maçta forma giydi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.