Ev sahibi Fildişi Sahili, Senegal’i penaltılarla saf dışı bıraktı

Afrika Kupası son 16 turunda Fildişi Sahili, Senegal karşısında 86. dakikada penaltıdan bulduğu golle uzattığı eşleşmeyi yine penaltılar sonucunda kazandı ve yoluna devam etti.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fildişi Sahili Senegal'i penaltılar sonucu yıktı.

Fildişi Sahili ev sahipliğinde düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 maçları hız kesmeden devam ediyor. Gündüz seansı eşleşmesinde Yeşil Burun Adaları ile Moritanya karşı karşıya geldi. Karagümrük forması giyen Ryan Mendes’le maça etkili başlayan Yeşil Burun henüz ikinci dakikada gole çok yaklaştı. 14’üncü dakikada Mouhsine’in kullandığı serbest vuruş az farkla dışarı çıktı ve bu deneme Moritanya’nın ilk gol girişimi olarak kayıtlara geçti. Karşılıklı ataklarla süren mücadelede ilk yarı golsüz sona erdi.

59’uncu dakikada santrforu Souleymane Anne’in ayağından gole çok yaklaşan Moritanya bu müsait fırsattan yararlanamadı. 72’nci dakikada oyuna giren Garry Rodrigues 77’de sol kanattan içeri topla kat etti ve kaleye çok sert bir şut çıkardı. Moritanya kalecisi bu denemeye engel olunca maçın son anlarına eşitlikle gidilmeye devam edildi. 86’da kafayla kalecisine dönmeye çalışan Moritanya stoperinin gönderdiği top kısa düşünce Gilson Tavares araya girdi. Tavares’e kontrolsüz şekilde yerden kayarak gelen kaleci rakibine faullü müdahalede bulununca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Ryan Mendes hata yapmadı ve takımına turu müjdeleyen golü attı. Bu golle tur atlayan Yeşil Burun adaları adını son sekiz takım arasına yazdırdı. Yeşil Burun Adaları’nda galibiyet golünü kaydeden Ryan Mendes 90 dakika sahada kalırken MKE Ankaragücü formasını terleten Garry Rodrigues son 18 dakikada oyuna dahil oldu.

Asya Kupası’nda tarihi Tacikistan yazdıAsya Kupası’nda tarihi Tacikistan yazdı

Gecenin ikinci maçında ev sahibi Fildişi Sahili ve Senegal karşı karşıya geldi. Grup aşamasını üç puan toplayarak en iyi üçüncüler arasında geçebilen Fildişi Sahili bu karşılaşmaya da istediği gibi başlangıç yapamadı. Senegal 4. dakikada Sadio Mane’nin asisti ve Habib Diallo’nun golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Senegal kalan sürenin büyük bölümünde kalesini tehlikelerden savuşturdu. Ancak 86. dakikada baskısını artıran ev sahibi ülke penaltı kazandı. Franck Kessie penaltıyı gole çevirdi, maçı uzatmaya götürdü.

Uzatmada kıran kırana mücadele sürerken sert oyun birçok faul çıkmasına ve oyunun sürekli durmasına neden oldu. Böylelikle iki takım da gol bölgesinde etkili olmakta zorlandı. Karşılaşma penaltı vuruşlarına uzadı. Franck Kessie penaltı atışlarında da vuruşundan yararlandı ve takımına çeyrek final kapısını açan golü attı. Grup aşamasındaki iki maçından mağlup ayrılan, Ekvatoryal Gine’ye 4-0 yenildikten sonra teknik direktörüyle yollarını ayıran Fildişi böylece turnuvanın favorilerinden birini saf dışı bırakarak yoluna devam etti.

Onuachu ve Osayi-Samuel Afrika'da kaldı, Aboubakar dönüyorOnuachu ve Osayi-Samuel Afrika’da kaldı, Aboubakar dönüyor

Senegal takımı maç sonunda büyük üzüntü yaşadı. 90 dakika içinde üstünlüğünü koruyamayan ekipte Lamine Camara maç sonunda gözyaşlarına hakim olamadı. Camara olduğu yerde hüngür hüngür ağlarken onu teselli etme görevi 10 gün önce babasını kaybeden Kouyate’ye düştü. Kouyate takım arkadaşını kucağına alarak soyunma odasına götürdü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.