FA Cup’ta Manchester’ın rengi kırmızı

FA Cup final maçında sezonu istediği gibi geçiremeyen Manchester United, Premier Lig şampiyonu Manchester City'yi 2-1 mağlup etti ve mutlu sona ulaştı.

Spor 26 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
FA Cup Manchester United'ın.

Manchester United bu sezon tarihinin en sorunlu süreçlerinden birini geçirdi. Sakatlıklar, uyumsuzluklar, Erik Ten Hag’ın tartışmalı kararları ve daha fazlası onları hem Şampiyonlar Ligi’nde grup sonuncusu yaptı hem de Premier Lig’deki yarıştan alıkoydu. Sezon ortasında kulüp hisselerinin yüzde 25’i İngiliz milyarder Sir Jim Ratcliffe’e devredilirken Ratcliffe, futbol operasyonlarının başına geçti.

Şehrin kırmızı yakası sorunlu süreci 60 puanla 8. sırada bitirirken Avrupa kupaları potasının da dışında kaldı. Aynı süreçte Manchester City yine şampiyonluğa uzandı. Pep Guardiola yönetimindeki ekip 91 puan topladı ve ligi dördüncü kez üst üste zirvede bitirdi. City’nin başarısı, şehrin kırmızı yakasının durumu düşünüldüğünde daha rahatsız edici görünüyordu.

Ancak United bu rahatsız edici duruma son verme şansını sezonun son maçında yakaladı. Erik Ten Hag’ın daha sonrasında kovulacağı söylentilerinin olduğu FA Cup final maçında United 30. dakikada öne geçti. Golün sahibi Alejandro Garnacho’ydu. Ancak bu şoku atlatma imkanı tanımadan bir atak daha yapan United 39. dakikada Kobbie Mainoo ile 2-0’ı yakaladı. “Geçen sezon FA Cup finalini evden izliyordum şimdi maçta gol attım ve kupayı aldık” diye değerlendirecek Mainoo takımına avantajı getirdi.

Geçtiğimiz sezonu Şampiyonlar Ligi-Premier Lig-FA Cup üçlemesiyle adeta gövde gösterisi yaparak kapatan City ikinci yarıda iyiden iyiye bastırdı. Ancak bu ataklar sonuç vermedi. 87. dakikada Doku’nun ceza alanından şutu ağlara gitti ancak yeterli olmadı.

Hakem son düdüğü çaldığında tabelada 2-1 Manchester United üstünlüğü vardı. Wembley’deki bu şampiyonlukla beraber United tarihinde 13. kez FA Cup’ı müzesine götürmeyi başardı. 22. kez çıktıkları finalde 13. kez kazanan Kırmızı Şeytanlar tarihin en fazla FA Cup şampiyonu Arsenal’la arasındaki farkı bire düşürdü. Bu iki kulübü Chelsea, Tottenham ve Liverpool sekizer kupayla takip ediyorlar.

Böylelikle geçtiğimiz yaz Fenerbahçe’den Manchester United’a bonservisiyle beraber transfer olan milli kaleci Altay Bayındır da İngiltere kariyerindeki ilk kupasını kazandı. Altay kupa sevincini böyle yaşadı…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.