Fatih Terim Yunan basınında: Yaptıklarını açıklamak zor

Son olarak PAOK'a 3-2 yenilen Panathinaikos Yunanistan Ligi'ndeki şampiyonluk yarışında irtifa kaybetti. Fatih Terim Yunan basınının eleştiri oklarının hedefi oldu.

Spor 2 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Terim'e Yunan basınından büyük eleştiri.

Panathinaikos 2023 yılının son haftalarında şok bir teknik direktör değişikliğine gitti. Türk teknik direktör Fatih Terim Atina ekibinin başına geçti. Yaklaşık iki sene takım çalıştırmayan Terim Yunanistan Ligi için iddialı konumdaki ekibin teknik direktörü oldu.

14 senedir şampiyonluk hasreti çeken takımın onu son 2.5 senede içinde bulunduğu girdaptan çıkaran Jovanovic’le yolların ayrılması eleştirilmişti. Ancak Terim’in önce kupada yoluna emin adımlarla devam etmesi, ardından şampiyonluk yarışında kritik galibiyetler alması buzları eritmişti. Ancak iç sahada 3-2 kaybedilen PAOK maçı yine eleştiri oklarını Terim’e yöneltti.

Panathinaikos, PAOK'a yenildi, Fatih Terim yabancı hakeme isyan ettiPanathinaikos, PAOK’a yenildi, Fatih Terim yabancı hakeme isyan etti

AEK’nın Olympiakos’u 1-0 yenmesiyle beraber PAO’nun liderle arasındaki fark altıya kadar çıktı. Terim 3-2’lik yenilgiden sonra Danimarka Federasyonu’ndan Mikkel Redder’i eleştiri yağmuruna tutmuştu. Yabancı hakemin çözüm olmadığını söyleyen Terim’in karşılaşma sonrası konu başlığı verilen duraklamaydı. Deneyimli isim “Hakemlerden genelde bahsetmem ama Yunan Ligi kalitesiz hakemleri hak etmiyor. Maçın sonuna sadece dört dakika vermeye utanır insan. Kırmızı kart ve çaldığı fauller hakkında bir şey söylemiyorum. Eğer böyle yabancı hakem göndereceklerse göndermesinler. Danimarka’nın en kötü hakemi buraya geldi” demişti.

Yunan basınından Sportime bu eleştirilerin abartılı olduğunu belirtti. Panathinaikos’un gelecek maçta AEK’ya yenilmesi durumunda Fatih Terim’in koltuğunun sallantıya gireceği kaydedildi. Terim’in çok büyük bir futbol kişiliği olarak Panathinaikos’un başına getirildiği ancak Yunanistan’da yaptıklarının futbol terimleriyle açıklanmasının zor olduğu aktarıldı. Yunanistan Kupası’nda Olympiakos ve PAOK’u elediği ifade edilen Terim’in Şampiyonluk Turu’nda AEK’ya mağlup olması halinde büyük bir girdaba gireceği ifade edildi. AEK ile PAO arasındaki puan farkı altı.

Halil Umut Meler'e VAR tecridi!Halil Umut Meler’e VAR tecridi!

Panathinaikos’un sezon sonunda Yunanistan Kupası’nı kazanması durumunda dahi Yeşiller’in yeni bir teknik direktör arayacağı öne sürüldü. Kariyerinde daha önce dört takım çalıştıran Terim toplam 16 kupa kazanmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.