Nadal evinde yok! Barcelona’dan çekildi

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, sakatlığının devam ettiğini belirterek Barcelona Açık’tan çekildiğini açıkladı. Nadal, bundan önce Monte Carlo’da da korta çıkamamıştı.

Spor 15 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rafael Nadal Barcelona'da yok

Kalça sakatlığı nedeniyle bir süredir kortlara çıkamayan 22 kez Grand Slam şampiyonu Rafael Nadal ülkesi İspanya’da düzenlenecek Barcelona Açık’ı da kaçıracak. İspanyol tenisçi yaptığı açıklamada üzgün olduğunu vurgulayarak “Barcelona benim için özel bir turnuva.. Barcelona evim ve burada korta çıkmak her zaman özel. Ama hâlâ hazır değilim ve bu süreçte geri dönmek için çalışıyorum” dedi.

İspanyol boğası Nadal ve Alcaraz Monte Carlo’da yokİspanyol boğası Nadal ve Alcaraz Monte Carlo’da yok

Federer’den sonra Nadal da mı?

Nadal’ın yaşadığı sakatlığın uzun süreyi kaçırmasına neden olması tenisin bir diğer efsanesi Roger Federer’i hatırlattı. İsviçreli, 2020’nin başından 2021 Wimbledon sonuna olmak üzere yaklaşık 18 aylık bir süreçte 3 kez diz ameliyatı geçirmişti. Bu ameliyatlar Federer’i formdan düşürmüş ve bir daha Grand Slam şampiyonluğu yolunda rekabetçi bir şekilde tenis oynamasına engel olmuştu.

En iyiyi en iyiye yazdırmışlar: Roger Federer, Lionel Messi'yi anlatıyorEn iyiyi en iyiye yazdırmışlar: Roger Federer, Lionel Messi’yi anlatıyor

Rafa Nadal’ın Avustralya Açık esnasında yaşadığı kalça sakatlığının bu denli uzun sürmesi, ilerleyen yaşını da göz önünde bulundurunca akıllara İsviçreli tenisçinin kariyer sonunu getirdi. Nadal, geride bıraktığımız 3 aylık süreçte sırasıyla Miami Açık, Monte Carlo Masters ve Barcelona Açık’ı kaçırdı. 14 kez Roland Garros şampiyonu tenisçinin bu sakatlığının toprak sezonunda sürüyor olması kendisi adına büyük şanssızlık. Barcelona Açık tenis turnuvası, 17-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.